OT Vozzmag - шаблон joomla Окна

Sunday, 23 February 2020

 

Greek English French German Italian Russian
Τέλος τα ψέματα με το λιανεμπόριο καπνικών

Τέλος τα ψέματα με το λιανεμπόριο καπνικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επειδή κάποια πράγματα θα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους ,σήμερα θα γνωστοποιήσουμε διάφορα έγγραφα προς γνώση των συναδέλφων της Μικρής Λιανικής (περίπτερα ,ψιλικά ,μινι μάρκετ ) ,αλλά και των εμπλεκομένων μερών (καπνοβιομηχανίες ,Ελληνική πολιτεία) .

Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα όσον αφορά την προμήθεια καπνοβιομηχανικών προϊόντων για το λιανεμπόριο .

Κανένα κατάστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο πουλώντας καπνικά προϊόντα με ποσοστά που επί τρία χρόνια είναι ελάχιστα .

Κανένας λιανέμπορας δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος πουλώντας κάρτες κινητής τηλεφωνίας με ποσοστό κάτω από 3% .

Κανένα περίπτερο δεν μπορεί να παραμείνει ανοικτό έχοντας να αντιμετωπίσει χιλιάδες προβλήματα ,πρόστιμα από Δήμους ,ελάχιστα ποσοστά κέρδους από Τύπο κ.τ.λ.

Κανένα κατάστημα Μικρής Λιανικής δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί στον νέο δίκτυο διανομής ούτε πλέον να ανεχθεί υποσχέσεις για περισσότερα ποσοστά κέρδους στα καπνικά όταν διαπιστώνει ότι κερδίζει πολύ λιγότερα  από αυτά που κέρδιζε με το προηγούμενο καθεστώς διανομής .

Ειδικότερα ,οι επαγγελματίες του κλάδου διαπιστώνουν ότι έχασαν 1% προμήθεια σε αγορές με το νέο δίκτυο διανομής .

Πέρα των προβλημάτων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ,υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην τροφοδοσία ,στις καθημερινές πληρωμές και ειδικότερα στις παραγγελίες καπνικών το Σαββατοκύριακο.

Όσο σωστός επαγγελματίας να είσαι  ,με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν ,δεν υπάρχουν τα ανάλογα κεφάλαια για να προπληρώσεις την παραγγελία του Σαββατοκύριακου.

Αυτό έχει αποτέλεσμα πολλά σημεία Μικρής Λιανικής να είναι άδεια από τσιγάρα και να πουλάνε ότι έχουν στοκ στην αποθήκη τους.

Αυτοί που ασχολούνται μόνο με τα μερίδια αγοράς και εννοώ τους ¨ βλαχογιάπηδες¨ ,καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις εντολές τους, διότι εάν συνεχίσουν με αυτή την λογική σύντομα θα βρεθούν προ εκπλήξεων !

Ο κόμπος με τις καπνοβιομηχανίες και την Ελληνική πολιτεία έχει φτάσει στο χτένι .

Ένα από τα δυο θα σπάσει και λιαν συντόμως .

Σήμερα δημοσιεύουμε επίσημο έγγραφο του Κρατικού Μονοπωλίου Καπνικών Ιταλίας που με πρόσφατη μέριμνα του έδωσε 10% προμήθεια έναντι του 8% που υπήρχε μέχρι τώρα στο λιανεμπόριο.

Αν αυτό δεν είναι ένα μέγα σκάνδαλο για τον χώρο της Μικρής Λιανικής, τότε καλά κάνατε όλα αυτά τα χρόνια και ¨ κλέβατε ¨

τον ιδρώτα της καθημερινότητας μας .

Εάν επιδιώκετε με την στάση που κρατάτε Ελληνική Πολιτεία και Καπνοβιομηχανίες να κάνουμε απεργία διαρκείας και μη πώληση καπνικών από τα καταστήματα μας ,μας έχετε φτάσει στα όρια .

Τα παραμύθια ,τα ψέματα και οι ψευτουποσχέσεις θα πρέπει να λάβουν τέλος .

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=it&u=http://www.agenziadogane.it/&prev=
/search%3Fq%3Dagenzia%2Bdelle%2Bdogane%2Be%
2Bdei%2Bmonopoli%26biw%3D1280%26bih%3D828


Σήμερα δημοσιεύουμε απόσπασμα από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού χωρίς να κοινοποιούμε τα ονόματα των καπνοβιομηχανιών (σημειωτέον είναι σε γνώση μας ) καθώς υπήρξε καπνοβιομηχανία που έχει ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς των καπνοβιομηχανικών προϊόντων με Υπόμνημα .

Η άλλη καπνοβιομηχανία έχει ταχθεί κατά της απελευθέρωσης .

Εάν είναι να φτάσουμε στο σημείο να γνωστοποιήσουμε το όνομα της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας που τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης ,δεν θα μείνει ούτε ένα σήμα της από αυτά που διαθέτει στην Ελληνική αγορά στα καταστήματα Μικρής Λιανικής .


Τα supermarket Carrefour Μαρινόπουλος εχθές έστησαν και stand καπνικών στο εμπορικό κέντρο ¨ Τhe Mall ¨.Οι μυστικές συμφωνίες διάθεσης και τροφοδοσίας της συγκεκριμένης αλυσίδας καθώς και τα ονόματα είναι γνωστά σε όλους σας .

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ

Όλοι γνωρίζετε ότι κάποια πράγματα με την Ελληνική Πολιτεία έχουν δρομολογηθεί .Καλά όμως θα ήταν άμεσα να δώσετε νέους τιμοκαταλόγους με Ευρωπαϊκά βιώσιμα ποσοστά για την Μικρή Λιανική.

Ο καιρός γαρ εγγυς ….

 

Δούκας Γεώργιος

Πηγή :www.synpeka.gr

Διαβάστηκε 37562 φορές

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφή στο Newsletter

Αναζητηση