OT Vozzmag - шаблон joomla Окна

Wednesday, 12 August 2020

 

Greek English French German Italian Russian
Κατάθεση Αγγελή: Έδωσε έγγραφο του FBI και αναφέρθηκε σε δύο φόνους

Κατάθεση Αγγελή: Έδωσε έγγραφο του FBI και αναφέρθηκε σε δύο φόνους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπόθεση Novartis: Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη (12/12), η κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κατέθεσε έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1/8/2017 και στο ερώτημα για τυχόν χρηματισμό πολιτικών, γιατρών, η απάντηση του είναι πως υπάρχουν στοιχεία «μόνον για γιατρούς». Φέρεται δε, να είπε ότι «Το έγγραφο που σας δείχνω, όπως και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος που θεωρώ ότι το απέκρυψαν, είναι ότι θα έβγαινε κάτι θετικό για τα πολιτικά πρόσωπα».

Πρόκειται, έλεγαν μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, για ένα από τα έγγραφα που δεν έχει δώσει η κ. Τουλουπάκη και εκείνος το πήρε από τος μεταφράσεις που είχε ζητήσει από την γραμματέα Εισαγγελία Διαφθοράς. Από το έγγραφο αυτό, συμπληρώνουν, προκύπτει αβίαστα ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν είχε καμία πληροφορία από τις αμερικανικές Αρχές για ανάμειξη κανενός πολιτικού στην τρόπο τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα.

Αίσθηση προκάλεσε το σημείο της κατάθεσης του κ. Αγγελή, στο οποίο έκανε λόγο για δύο φόνους. «Συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους δύο φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου "ντελιβερά"» φέρεται να είπε. Κατά άλλους βουλευτές, ο μάρτυρας ανέφερε ότι φοβάται για τη ζωή του, καθώς έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου αλλά και μια απόπειρα αυτοκτονίας, υποθέσεις οι οποίες έχουν εξεταστεί και για το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis. «Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου κι ενός ακόμα προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο», φέρεται να είπε.

Ο κ. Αγγελής, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του δικηγόρου που εκβίαζε τους μάρτυρες.

Τι είπε για «Ρασπούτιν»

Φωτογραφίζοντας τον κ. Παπαγγελόπουλο, φέρεται να είπε ότι στη Γενική Γραμματεία Διαφθοράς, φορέας που ήταν υπό την εποπτεία του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο «Ρασπούτιν» έκανε το κουμάντο, διορίζοντας φίλους ή συγγενείς ... φίλων.

Στ. Κελέσης: Λέτε ότι η νύφη του κυρίου Δασούλα δουλεύει σε φορέα που εποπτεύεται από τον "Ρασπούτιν". Σε ποιο φορέα δουλεύει;

Ι. Αγγελής: Στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Στ. Κελέσης: Σε ποιον ανήκει η εποπτεία αυτού του φορέα;

Ι. Αγγελής: Στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στ. Κελέσης: Άρα μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Ι. Αγγελής: Μπορείτε.

Επίσης, φέρεται αναφέρθηκε στις σχέσεις του περιβόητου Ρασπούτιν με την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και το ρόλο της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.

Ι.Αγγελής: Όλες τις συζητήσεις για την κ. Τουλουπάκη τις κάναμε με την κ. Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε ότι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου ότι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετά». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κα Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Ο κ. Αγγελής αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις περίφημες "γιάφκες". «Ομολογώ ότι δεν ήξερα τίποτα ως επόπτης ότι γίνονταν συναντήσεις σε διαμερίσματα αυτό το συνδέω με το γεγονός ότι ο Ρασπούτιν συναντιόνταν μέσω του εισαγγελέα πρωτοδικών ενδιάμεσου σε ένα διαμέρισμα».

Ι.Αγγελής: Ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς η επικοινωνία με τον Ρασπούτιν δεν γινόταν απευθείας. Υπήρχε ενδιάμεσος σύνδεσμος. Όμως όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών συνεννοούταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων.

Α. Νικολακόπουλος: Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν; Είπατε ότι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον Ρασπούτιν.

Ι. ΑγγελήςΤον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά, βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.

Φέρεται ακόμη, να αναφέρθηκε στα «ανταλλάγματα» που προσφέρθηκαν στους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Η εκπρόσωπος του FBI γνωρίζω ότι έλεγε στους προστατευόμενους μάρτυρες όχι απλά ότι θα έχουν όφελος αλλά θα γίνουν πλούσιοι», φέρεται να είπε, ενώ σε άλλο σημείο «κάρφωσε» περισσότερο την κ. Τουλουπάκη, λέγοντας πως «κάποια έγγραφα που έβγαιναν σε συγκεκριμένα μέσα, πχ στο «Ντοκουμέντο», τα είχε μόνο η κα Τουλουπάκη».

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστηκε 5882 φορές

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφή στο Newsletter

Αναζητηση