Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων από 250.000 εταιρίες

Ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων από 250.000 εταιρίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, 250.000 περίπου επιχειρήσεις έχουν κάνει, μέχρι τώρα, αναστολή της σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον μηχανισμό απολύσεων της κυβέρνησης με αναστολή των συμβάσεων και μετατροπή των εργαζομένων σε άνεργους επιδοματούχους, με ένα έκτακτο επίδομα 530 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεχίζεται κανονικά η  διαδικασία υποβολής των εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από επιχειρήσεις-εργοδότες. Μέχρι στιγμής 250.000 επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων τους.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, τονίζοντας πως ανοίγουν «παράθυρο» στις επιχειρήσεις, καθώς κάθε επιχείρηση «υποχρεούται μόνο να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για αντίστοιχο διάστημα, όχι τους ίδιους, όχι με τις ίδιες σχέσεις εργασίας και τους ίδιους μισθούς».

Παράλληλα, δήλωσε ότι μια ακόμα επιλογή της κυβέρνησης «είναι η εκ περιτροπής εργασία, όπου οι επιχειρήσεις θα απασχολούν τους εργαζόμενους τις μισές μέρες με τον μισό μισθό. Οι δύο αυτές επιλογές παράγουν περισσότερους ανέργους και μειώνουν τους μισθούς αυτομάτως στο 50%, είναι καταστρεπτικές και για τους εργαζόμενους και για την οικονομία την επόμενη μέρα».

 

Πηγή: thepressproject.gr

Διαβάστηκε 6605 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τελευταία τροποποίηση στις Μαρτίου 30 2020