Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επέκταση του φράχτη στον Έβρο προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. Χαρακτήρισε «μικρούς ήρωες» τους αστυνομικούς και προανήγγειλε ότι οι αστυνομικοί που θα γυρίσουν από τον Έβρο και τα νησιά, θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων. Ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα είναι ανύπαρκτο λόγω κορονοϊού. Προανήγγειλε την επέκταση του συνοριακού φράχτη στον Έβρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «μικρούς ήρωες» τους αστυνομικούς που έχουν βγει κατά χιλιάδες από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι στον Έβρο και στα νησιά βρίσκονται περίπου 3.500 και όσοι από αυτούς γυρίσουν θα προστεθούν στις δυνάμεις περιπολίας στους δρόμους.

Ισχυρίστηκε πως τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, και στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, «αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια». Παράλληλα, δήλωσε ότι ποινές επιβάλλονται, καθώς τη Δευτέρα αποφασίστηκε να κλείσουν δυο λαϊκές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και προειδοποίησε περαιτέρω κλιμακώσεις των μέτρων. «Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα. Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις».

Σχετικά με τα σύνορα στον Έβρο, τόνισε πως «ξεκινάμε την κατασκευή του φράκτη συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τη Δευτέρα την περιοχή του Έβρου, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, προαναγγέλλοντας την επέκταση του φράχτη. «Θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια με τη δημιουργία του φράχτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο, προκειμένου τα σύνορα μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα».

 

Πηγή: thepressproject.gr

Διαβάστηκε 5687 φορές