OT Vozzmag - шаблон joomla Окна

Monday, 27 January 2020

 

Greek English French German Italian Russian
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα capital controls αποτελούν παρελθόν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα capital controls αποτελούν παρελθόν

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 18:33 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς 0
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμα προγραμματική μας δέσμευση που γίνεται πράξη. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων, δήλωσε. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν, τόνισε.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ελληνική Ένωση Τραπεζών κ.ά.). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από τους θεσμούς το περασμένο Σάββατο.

Επί της ουσίας, η πλήρης κατάργηση σημαίνει την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι, τα capital controls είχαν επιβληθεί με νόμο στα τέλη του Ιουνίου 2015.

«Παίρνω το λόγο για να υπογραμμίσω την ξεχωριστή σημασία του νομοσχεδίου που συζητούμε όχι μόνο γιατί ενσωματώνουμε κοινοτικό δίκαιο που καθυστερούσε για 14 μήνες και αποτρέπει την επιβολή προστίμων. Οι νέες ρυθμίσεις είναι κρίσιμες και απαραίτητες κυρίως γιατί συνιστούν σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού και δημοκρατίας και είναι συστατικά στοιχεία της κυβέρνησής μας. Μέχρι στιγμής οι πρωτοβουλίες μας για ΕΝΦΙΑ, ΟΤΑ κα έδειξαν την ετοιμότηυτά μας. Η εξοικονόμηση κονδυλίων από τα συμβόλαια αθλητικά της ΕΡΤ . 35 εκατ ευρώ έχουμε γλιτώσει μέχρι στιγμής σε σχέση με τις δεσμεύσεις τις προηγγούμενης κυβέρνησης αππο την επαναδιαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφα΄΄ιρου και σε πείσμα των εκτιμήσεων το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά

Παράλληλα δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στον πολίτη και θέλω να πω ευχαριστώ στους πυροσβέστες για τις προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το σημερινό νομοσχέδιο. Σχέδιο και αποτέλεσμα αποτελεί την πυξίδα μας. Ετσι ξεκινήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε . Με πρόγραμμα συνέπεια και παραγωγή συγκεκριμένου και μετρήσιμου έργου.

Δεν είναι κρυφά τα μεγάλα προβλή,ατα που παραλάβαμε. Από τις μακροχρόνιες δημοσιονομικές δεσμεύσεις, την ΔΕΗ και τα φρένα στις ε[ενδύσεις. Από τα προβλήματα στην Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια μέχρι τιος παγίδες στο μεταναστευτικό. Αυτό ισχυε και στην περίπτωση προσωπικών δεδομένων έναν τομέα κρίσιμο για δημοκρατία και οικονομία

Το νομοσχέδιο μας κοιτά μπροστά.

Πώς θα γίνει η άρση των capital controls

Η άρση των capital controls θα έχει την μορφή νομοθετικής ρύθμισης και αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και βέβαια αποτελεί μία αναγκαία συνθήκη προκειμένου να επιστρέψουν οι επενδύσεις στην χώρα.

Αυτοί θα πληρώσουν λιγότερα! Η σχετική απόφαση ελήφθη το σαββατοκύριακο σε επαφές που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Αφού διαπίστωσαν ότι πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος ώστε να υπάρχουν κεφαλαιακοί περιορισμοί, αποφάσισαν να εισηγηθούν στον πρωθυπουργό την άμεση άρση τους, κάτι που έγινε αμέσως δεκτό από τον Κ. Μητσοτάκη. Έτσι πλέον ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα έχουν ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα τους, κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους στο Βερολίνο την προσεχή Πέμπτη. Εδώ και μήνες έχουν ήδη παρθεί μέτρα χαλάρωσης, με ευνοϊκότερους όρους για την κίνηση κεφαλαίων, ωστόσο πλέον φτάσαμε στο σημείο να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν.

Πηγή : www.e-radio.gr

 

Διαβάστηκε 1845 φορές

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφή στο Newsletter

Αναζητηση