OT Vozzmag - шаблон joomla Окна

Wednesday, 23 September 2020

 

Greek English French German Italian Russian
Πόσο σεξ είναι αρκετό για ένα ζευγάρι

Πόσο σεξ είναι αρκετό για ένα ζευγάρι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η σεξουαλική δραστηριότητα ενός ζευγαριού είναι ικανή στις περισσότερες περιπτώσεις να καθορίσει την ευτυχία ενός ζευγαριού.

Το σεξ είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες των ανθρώπων που τους δίνει χαρά και τους ικανοποιεί ένστικα. Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τη σχέση ενός ζευγαριού.

Πόση ποσότητα, όμως, είναι αρκετή; Μία έρευνα δείχνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ κάθε μέρα για να είστε χαρούμενος, τουλάχιστον όσον αφορά την ευτυχία και τη στενή σας σχέση.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι, αν και οι παντρεμένοι άνθρωποι ή τα άτομα που έχουν σχέσεις και είχαν περισσότερο σεξ είχαν την τάση να αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι, το όφελος σταμάτησε να μεγαλώνει όταν η σεξουαλική συχνότητα ξεπερνούσε τη μία φορά την εβδομάδα. Εκείνοι που είπαν ότι έκαναν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα δεν ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που είχαν σεξ μόνο εβδομαδιαίως.

«Νομίζω ότι τα ζευγάρια μπορούν να καταλήξουν να πιέζονται όταν πρέπει να κάνουν σεξ όσο πιο συχνά γίνεται», δήλωσε η Amy Muise , μεταδιδακτορική ερευνητής που μελετά τις σεξουαλικές σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Dalhousie του Καναδά. Μία φορά την εβδομάδα "είναι ίσως ένας πιο ρεαλιστικός στόχος να θέσετε από το να σκεφτείτε ότι πρέπει να κάνετε σεξ καθημερινά και να το αποφεύγετε", δήλωσε ο Muise, ο οποίος είναι επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο στο περιοδικό Social Ψυχολογική και Επιστήμη Προσωπικότητας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το σεξ θα μπορούσε να ενισχύσει την ευτυχία επειδή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι στη σχέση τους, με βάση στοιχεία έρευνας από δύο ξεχωριστές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων 2.400 παντρεμένων ζευγαριών στην Εθνική Έρευνα των Οικογενειών και των Νοικοκυριών των ΗΠΑ.

«Για τους ανθρώπους σε σχέσεις, η ποιότητα της ρομαντικής τους σχέσης είναι ένας από τους μεγαλύτερους προγνωστικούς παράγοντες της συνολικής τους ευτυχίας", δήλωσε ο Muise. "Το να κάνεις σεξ περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα μπορεί να μην ενισχύσει το δεσμός της σχέσης,αν και δεν είναι κακό».

σεξ1

To σεξ έφερε την ευτυχία ή το αντίθετο;

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά σχετικά με αυτήν την έρευνα, είπε ο Muise. Το ένα είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ήρθε πρώτο, το σεξ ή η ευτυχία. Ίσως τα άτομα που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο ήταν πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους και στη ζωή τους, και όχι ότι το σεξ τους βοήθησε να τους κάνουν ευτυχισμένους. Ή και τα δύο μπορεί να είναι αλήθεια: Το σεξ ενισχύει την ευτυχία και η ευτυχία ενισχύει το σεξ.

Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι, αν το εβδομαδιαίο σεξ μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται μερικοί άνθρωποι, μπορεί να είναι πάρα πολύ ή πολύ λίγο για άλλους. "Σίγουρα υπάρχουν ζευγάρια για τα οποία το σεξ λιγότερο συχνά θα είναι καλό για την ευτυχία τους, και υπάρχουν ζευγάρια που θα πάρουν είναι πιο χαρούμενοι εάν κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα", δήλωσε ο Muise.

Ποιος είναι ο σωστός αριθμός για εσάς;

Για ορισμένα ζευγάρια, το ερώτημα για το πόσο συχνά θα έπρεπε να κάνουν σεξ μπορεί να μην είχε προκύψει, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι αισθάνονται αρκετά κοντά και ικανοποιημένοι - ή ότι είναι πολύ απασχολημένοι ή αποσυνδεμένοι για να το σκεφτούν.

«Τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά αποτέλεσμα του πόσο απασχολημένες και γεμάτες οι ζωές των περισσότερων από εμάς», είπε η Marin.

Η Marin αποφεύγει να λέει στους πελάτες της πόσες φορές σεξ πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια, επειδή κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και, αντίθετα, συνιστά στα ζευγάρια να το δοκιμάσουν μόνοι τους. "Είμαι μεγάλος οπαδός του πειράματος των πελατών, που δοκιμάζουν πόσες φορές σεξ το μήνα είναι ο ιδανικός αριθμός για την ευχαρίστησή τους", δήλωσε η Marin.

Όσο για τα τυχερά ζευγάρια που είναι ικανοποιημένοι με το πόσο συχνά απασχολούνται κάτω από τα σεντόνια, μια μελέτη δείχνει ότι μπορεί να μην θέλουν να αλλάξουν κάτι. Οι ερευνητές ζήτησαν από ζευγάρια που έκαναν σεξ περίπου έξι φορές το μήνα να το διπλασιάσουν. Τα ζευγάρια που διπλασίασαν τη σεξουαλική τους συχνότητα ήταν σε χειρότερη διάθεση και απολάμβαναν σεξ λιγότερο στο τέλος των τριών μηνών από τα ζευγάρια που είχαν κολλήσει στο συνηθισμένο επίπεδο δραστηριότητας στην κρεβατοκάμαρα.

smoking

"Το να λέτε ότι πρέπει να κάνετε κάτι το κάνει πάντα λιγότερο διασκεδαστικό", δήλωσε ο George Loewenstein, καθηγητής οικονομικών και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που η Marin δεν κάνει συστάσεις σε ζευγάρια σχετικά με τη σεξουαλική συχνότητα - επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσαν να ανησυχούν ότι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και να χάσουν το mojo τους.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σχέσης από τα ζευγάρια που ανησυχούν ότι δεν κάνουν αρκετά σεξ - "ζευγάρια που έχουν σταματήσει να κάνουν σεξ", δήλωσε ο Loewenstein. Για αυτά τα ζευγάρια, "Νομίζω ότι μια φορά την εβδομάδα είναι ένας καλός τελικός στόχος ... Είναι σχεδόν σαν μια φυσική σταθερά να το κάνουμε μία φορά την εβδομάδα", είπε.

 

Αλλά αν αυτά τα κόλπα δεν είναι αρκετά, τα ζευγάρια μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθούν στη λογική τους παρά στη λαγνεία πλευρά τους και να πουν στον εαυτό τους να το κάνουν. "Αυτά τα ζευγάρια μπορεί να εκπλαγούν πόσο ευχάριστο θα ήταν αν επανεκκινήσουν", δήλωσε ο Loewenstein.

 

Πηγή : news4health.gr

Διαβάστηκε 15164 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τελευταία τροποποίηση στις Αυγούστου 31 2020

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφή στο Newsletter

Αναζητηση