ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αύξηση στην τιμή των τσιγάρων ζητούν οι επιστήμονες

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος το οποίο πραγματοποιείται 8-10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το ποσοστό των συστηματικών καπνιστών στην χώρα μας έχει μειωθεί κατά 4,1% μέσα σε μία διετία.

Αν όμως αυξανόταν η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ ο καθηγητής εκτίμησε ότι επιπλέον 150.000 δυνητικοί καπνιστές (κυρίως νέα παιδιά) δεν θα άναβαν ποτέ τσιγάρο.

Στο μεταξύ, κατά 50% έχει αυξηθεί η προσέλευση των καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το κάπνισμα.

Οι ειδικοί ωστόσο διαπιστώνουν ότι η μείωση των καπνιστών στην χώρα μας είναι κυρίως αποτέλεσμα της οικονομικής στενότητας που οδηγεί τους πολίτες να ψαλιδίζουν τις δαπάνες τους, δεδομένου ότι τα αντικαπνιστικά μέτρα έχουν γίνει στην πράξη…καπνός.

http://ygeia.tanea.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη, mkaitanidi@dolnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Καταδικάστηκε ο 46χρονος για την αιματηρή ληστεία σε μίνι μάρκετ

Διαχειριστής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης

elnosgr

Απίστευτο “ξύλο” στη Μαρία Σπυράκη από δημάρχους και στελέχη της ΝΔ στη Β Ελλάδα για τον Σαββίδη και τη ΣΕΚΑΠ! “Εγώ δεν πήρα δάνεια … δεν είμαι YES MEN … είμαι ταξιδευτής δημοσιογράφος”

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα