ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Το τσιγάρο που δεν καίγεται, δε μυρίζει, δεν ενοχλεί τους άλλους

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι, στην ουσία, μια συσκευή που εμφανισιακά δεν έχει καμία διαφορά μ’ ένα κανονικό τσιγάρο – ίδιο σχήμα, ίδιο μέγεθος, ίδιο χρώμα (διαθέτει, μάλιστα, και ζωγραφισμένο «φίλτρο!), ακόμη κι ένα κόκκινο φωτάκι που ανάβει όταν ο χρήστης τραβάει μια «τζούρα»! Στο εσωτερικό του, όμως, υπάρχει μια συσκευή

 

 

ικροηλεκτρονικής τεχνολογία,ς η οποία αποτελείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, έναν ατμοποιητή (αντί καπνό, το ηλεκτρονικό τσιγάρο βγάζει έναν πυκνό ατμό) και ένα αναλώσιμο φίλτρο, που περιέχει υγρό το οποίο αποτελείται κυρίως από προπυλενογλυκόλη μια ακίνδυνη ουσία που χρησιμοποιείται και στα τρόφιμα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει μόνο νικοτίνη. Όλες οι άλλες βλαβερές ουσίες (μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, υδροκυανικό οξύ, αρσενικό, μόλυβδο, υδράργυρο κ.ά), που υπάρχουν στα κανονικά τσιγάρα, δεν υπάρχουν σ’ ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.

 

Έτσι, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δίνει, σε αυτόν που το «καπνίζει», την ίδια αίσθηση που δίνει ένα κανονικό τσιγάρο, ενώ λόγω του ότι ο «καπνός» που παράγει δεν είναι προϊόν καύσης, αλλά ατμός που διαλύεται στον αέρα σε δευτερόλεπτα και δεν μυρίζει, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν δημιουργεί προβλήματα παθητικού καπνίσματος.

 

Όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ως μια εναλλακτική μορφή καπνίσματος, ιδιαίτερα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, αφού σ’ αυτούς τους χώρους το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ακόμη απαγορευτεί. Επίσης, όσοι το χρησιμοποιούν λένε πως είναι πιο οικονομικό από τα κανονικά τσιγάρα, αφού μετά την αρχική αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο κοστίζει περίπου €50, ενώ κάθε ανταλλακτική αμπούλα κοστίζει περίπου €1 (και η διάρκειά της είναι περίπου όσο σχεδόν 20 κανονικά τσιγάρα).

 

Πολλοί καπνιστές στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ενδιάμεσο «σταθμό» πριν το κόψουν εντελώς, αφού περιέχει μόνο νικοτίνη, η ουσία του τσιγάρου που προκαλεί το αίσθημα «στέρησης». Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν επιτρέπεται να πωλούνται ως συσκευές για την διακοπή του καπνίσματος.

http://www.womans.gr

Σχετικά Άρθρα

Διακοπή καπνίσματος: Πόσο βοηθάει το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

elnosgr

Γιατί οι καπνοβιομηχανίες αγαπούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

elnosgr

Οξείες επιδράσεις της χρήσης ηλεκτρονικής συσκευής χορήγησης νικοτίνης (ηλεκτρονικού τσιγάρου)

elnosgr

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα