ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Τροποποιήθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας περί των προβληματικών δανείων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2219 Β΄ (15/10/2015) η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4224/2013.

H τροποποίηση αναφέρεται στη ταχύτερη έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης προβληματικών δανείων.

Πλέον, η καθυστέρηση πληρωμής δανείου μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών, αρκεί ώστε ο δανειολήπτης να λάβει την πρώτη ειδοποίηση από την τράπεζα με την οποία θα τον καλεί να προσέλθει με προθεσμία 15 ημερών, προς ρύθμιση του ζητήματός του, δείχνοντας έτσι ότι είναι «συνεργάσιμος».

Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, η τράπεζα εντός 15 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας θα του στείλει προειδοποιητική αυτή τη φορά επιστολή. Εάν ο οφειλέτης απολέσει τον χαρακτηρισμό του «συνεργάσιμου», κινδυνεύει έως και με πλειστηριασμούς.

Όσων τα δάνεια κατέστησαν μη εξυπηρετούμενα έως και τις 15 Δεκεμβρίου, θα λάβουν ειδοποίηση μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Η αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών περιλαμβανόταν στα προαπαιτούμενα μέτρα. Με αυτήν, ανοίγεται ο δρόμος για μαζικές ρυθμίσεις δανείων από τις τράπεζες, υποχρεώνοντας τους οφειλέτες ουσιαστικά, να σπεύσουν να αποδείξουν την συνεργασιμότητά τους και επιθυμία τους για διευθέτηση της οφειλής τους. Γενικότερα, είναι μια αλλαγή που δεν μπορείς να την πεις ότι είναι υπέρ των ευπαθών…

Διαβάστε ολόκληρη την Τροποποίηση από το ΦΕΚ δημοσίευσής της, εδώ.

 

http://taxcoach.gr

Σχετικά Άρθρα

Καταιγίδα φόρων – Από Οκτώβριο αυξάνονται τσιγάρα – καφές και καύσιμα! Δείτε που θα πάνε οι τιμές

elnosgr

Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ

editor1

(Παροχή διευκρινίσεων, επί των διατάξεων περί εκδιδόμενων παραστατικών πώλησης, καθώς και της υποχρέωσης σύνταξης απογραφής, με βάση τις διατάξεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ν. 4308/2014)

editor1

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα