ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Αναστασιάδης κατά Φίλη: Δεν υπάρχει διάλογος με τον υβριστή των Ποντίων

Δεν μπορεί να γίνει εθνικός διάλογος με έναν υπουργό που έβαλε σαν στόχο την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ

«Πυρά» κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή το κάλεσμα του για εθνικό διάλογο. 

Εθνικός διάλογος για την παιδεία δεν γίνεται με έναν υπουργό που έβαλε σαν στόχο την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, τόνισε ο βουλευτής και χαρακτηρίζει την ενέργειά του προσχηματική. 
 
Τον χαρακτηρίζει «υβριστή της  Ελληνικής Ιστορίας και των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών, θύματων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για υπηρεσίες του υπουργού στις απόψεις των Τούρκων Κεμαλιστών, προσάπτει στον κ. Φίλη στόχευση προς την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, ενώ τονίζει πως ήδη η εθνική ζημιά που έκανε με την άρνηση της γενοκτονίας, γίνεται εμφανής με την κατάθεση νομοσχεδίου στην ρωσική Δούμα, με το οποίο ζητείται η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων και όχι των Ελλήνων. 

Πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν ο ίδιος υπουργός Παιδείας της Ελληνικής κυβέρνησης την αρνείται;», διερωτάται εν συνεχεία ο κ. Αναστασιάδης.

Καλεί, δε, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα λοιπά κόμματα της χώρας, να μη συμμετέχουν σε ένα «προσχηματικό “εθνικό διάλογο” για την παιδεία, που γίνεται με πρωτοβουλία και υπό την ευθύνη ενός εθνικά ανεύθυνου ατόμου με ιδεοληπτικές εμμονές και αγκυλώσεις, επικίνδυνου για την εθνική παιδεία, στου οποίου την απομάκρυνση επιμένουμε, όσο είναι ακόμη νωρίς».

 

http://www.protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Πρόκληση – πρόσκληση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου: Παραιτηθείτε για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών! ΒΙΝΤΕΟ

Διαχειριστής

Ομιλία 15-12-15:ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΚΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

editor1

Γραπτή Παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στον Υφυπουργό Οικονομίας

editor1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα