ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Πολτοποίηση της λογικής η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόκτηση και κατοχή όπλων από τους πολίτες.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων τονίζοντας ότι, η συγκεκριμένη πρόταση δεν υιοθετεί μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του παράνομου εμπορίου, απλά τιμωρεί και αποθαρρύνει τους νομοταγείς πολίτες, ενώ η αύξηση της γραφειοκρατίας, η ομαδοποίηση κανόνων και η επιβολή ανέφικτων περιορισμών  οδηγούν σε πολτοποίηση της λογικής και ώθηση των πολιτών στην απόκτηση όπλων από τρίτες, μη σύννομες πηγές.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,

Η συγκεκριμένη πρόταση της Επιτροπής, αποδεικνύει ότι υπερβαίνει τις εκτελεστικές νομοθετικές της αρμοδιότητες  και δεν  κατανοεί πως η διαδικασία της ως νομοθέτης, πηγάζει από, και αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των πολιτών. 

Η πρόταση δεν υιοθετεί μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του παράνομου εμπορίου, απλά τιμωρεί και αποθαρρύνει τους νομοταγείς πολίτες. Το παράνομο εμπόριο όπλων δεν οφείλεται στην ελαστικότητα της προηγούμενης οδηγίας. Τα εμπροσθογεμή, τα μουσειακά, τα όπλα σκοποβολής, τα απενεργοποιημένα, τα εκθεσιακά και τα ημιαυτόματα δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική απειλής και τυχόν συμμετοχής σε παράνομες δραστηριότητες.

Η αύξηση της γραφειοκρατίας, η ομαδοποίηση κανόνων και η επιβολή ανέφικτων περιορισμών οδηγούν σε πολτοποίηση της λογικής και ώθηση στην απόκτηση όπλων από τρίτες, μη σύννομες πηγές.

Ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές, όπως η χωρητικότητα γεμιστήρων για τα ημιαυτόματα όπλα κεντρικής επίκρουσης, είναι τραγελαφικές. Το σχολιάζω ως πρώην Αξιωματικός των Ελληνικών ειδικών δυνάμεων και χρήστης όπλων.

Η έκθεση πρέπει να καταψηφιστεί και να αφεθεί στη νομο-παρασκευαστική δικαιοδοσία των κρατών μελών. 

Ευχαριστώ.

 

https://elsynadinos.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Ο Τρ. Αλεξιάδης δικαιώνει το ΕΕΑ για τις προμήθειες τραπεζών

editor1

Χρήστος Παππάς: Συνεργάτης της Τουρκίας και ανθελληνικών κύκλων το ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

editor1

Ομιλία Δημητρίου κ. Καμμένου στην ολομέλεια για τη ρύθμιση δαπανών που αφορούν τα οικονομικά έτη 2014 & 2016

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα