ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μυστικό σχέδιο των ελέγχων της εφορίας στα νησιά

Στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές βρίσκονται οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που έχουν ριχτεί στη «μάχη της απόδειξης».

Οι πρώτοι έλεγχοι αποκαλύπτουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας με τις περισσότερες παραβάσεις να αφορούν στη μη έκδοση των αποδείξεων, ενώ έχουν εντοπιστεί ταμειακές μηχανές με πειραγμένα λογισμικά που στο τέλος της ημέρας μηδενίζουν τις συναλλαγές. Ήδη, μπήκαν και τα πρώτα 48ωρα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις σε Μύκονο, Υδρα, Κρήτη και Πάτρα.

Το ελεγκτικό σχέδιο της ΑΑΔΕ που προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους ελεγκτές να ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για το νησί ή την τουριστική περιοχή που θα επισκεφθούν για έλεγχο. Μέχρι να φθάσουν στο τόπο προορισμού τους δεν γνωρίζουν ούτε τους ελεγκτικούς στόχους.

Το ελεγκτικό σχέδιο μέχρι την τελευταία στιγμή παραμένει μυστικό και σύμφωνα με αρμόδια στελέχη με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι όποιες διαρροές. Μάλιστα, φέτος ο έλεγχος δεν σταματά στη διαπίστωση των παραβάσεων. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο και εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις ένα άλλο συνεργείο επισκέπτεται την επιχείρηση και ξεκινά αμέσως τον φορολογικό έλεγχο των προηγούμενων ετών που φθάνει σε βάθος τριετίας ή πενταετίας.

Για τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, σε τηλεδιάσκεψη που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους εφόρους όλης της χώρας έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις για τις ελεγκτικές διαδικασίες και τους στόχους που θα πρέπει να πετύχουν ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελεγκτικός μηχανισμός. Ο κ. Πιτσιλής ζήτησε να έχει καθημερινή ενημέρωση για το πως εξελίσσονται οι έλεγχοι.

 

http://www.newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Μπλοκάκια: «Ελάτε να το συζητήσουμε» – Ανοικτό να πάρει πίσω την ρύθμιση η κυβέρνηση!

elnosgr

Κοινωνικό Μέρισμα: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Πιθανότητα παράτασης για ειδικές περιπτώσεις

Διαχειριστής

Επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας για τα ακίνητα από το 2018: Πώς θα υπολογίζεται

elnosgr

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα