ΑΠΟΨΕΙΣ

4 Τούρκοι για κάθε Ελληνα

Σύμφωνα με την ανταλλακτική «οικονομία»του Ερντογάν κάθε Ελληνας έχει πολλαπλάσια αξία από τον Τούρκο. Δίκιο έχει… 

Mας ζητούν, να δώσουμε πίσω τους Ελληνες στρατιωτικούς και είπαμε, αν έχουν τέτοια απαίτηση, πρώτα θα πρέπει να μας επιστρέψετε τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα ενάντια στο κράτος μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Ελληνες) στο τραπέζι». Αυτά είπε ο υποψήφιος ισόβιος σουλτάνος σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλα τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, εν όψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Με λίγα λόγια, εμμέσως πλην σαφώς ο Ρετζέπης το παραδέχθηκε ότι τους απήγαγαν οι Τούρκοι τους δύο δικούς μας για να κάνουν ανταλλαγή με τους οκτώ δικούς τους, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο, οπερετικό πραξικόπημα.

Τοιουτοτρόπως, ο υπερφιλόδοξος και τελευταία ασυγκράτητος γείτων διασύρει τους ελληνόφωνους ντελάληδές του που έλεγαν ότι ήταν «τυχαίο περιστατικό», ότι «έχασαν τον δρόμο τους» οι Ελληνες στρατιωτικοί και η Τουρκία δεν είχε προσχεδιάσει όσα συνέβησαν.

Ομως, από όσα είπε ο Ερντογάν προκύπτει και το εξής ενδιαφέρον συμπέρασμα: Κάθε Ελληνας ανταλλάσσεται με τέσσερις Τούρκους. Λίγο ακόμα να ζοριζόταν ο πρόεδρας, θα επιβεβαίωνε τον Ηράκλειτο που έλεγε «εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι – για εμένα μετράς για δέκα χιλιάδες αν είσαι άριστος». Από το ένα προς τέσσερα ως το έναν προς δέκα χιλιάδες μεσολαβεί μόνο λίγη αγωνία περισσότερη για το προσωπικό μέλλον του. Οταν ανέλαβε την εξουσία, μπορούσε να εγγυηθεί στους προκατόχους του ότι δεν θα τους καταδίωκε και δεν θα είχαν ντράβαλα με τη Δικαιοσύνη. Τώρα, όπως τα έχει καταφέρει, πρέπει να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία μέχρι το τέλος του βίου του. Κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι δεν θα διωχθεί αν χάσει τον θρόνο του. Αν σφίξουν κι άλλο τα γάλατα, ο Ερντογάν θα μας προτείνει ακόμα θεαματικότερες τράμπες.

Φυσικά, εμείς (όπως κι αν ορίζεται αυτό το «εμείς») πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε ένα ληγμένο γραμμάτιο παρά σε μια υπόσχεση Τούρκου αρχηγού κράτους.

 

Παναγιώτης Λιάκος

https://kostasxan.blogspot.gr

Σχετικά Άρθρα

Αντί να πάρεις το 1142 , πάρε το 1595 για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου ή το 197 για επαρχία.

Διαχειριστής

Η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων αποδεικνύει πως η Δικαιοσύνη είναι περιττή

editor1

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΑΟΥΛ

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα