ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ

Έξι συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Έξι συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Έξι άτομα συνελήφθησαν και 3.500 πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων  για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων, έξι αλλοδαπών ηλικίας 34, 29, 27, 26, 25 και 23 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί, ενώ σε παράλληλη έρευνα σε δεύτερη οικία, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.500 πακέτα τσιγάρα και 273 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον έξι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Πηγή: minimarketmag.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατασχέσεις εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης

editor1

Πάνω από 7 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα

Διαχειριστής

Κόρινθος: Ομάδα αλλοδαπών διακινούσε λαθραία τσιγάρα

elnosgr

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα