ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλο πλήγμα στο dark web: «Κατέβασαν» μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες

Για αγορές και πωλήσεις ναρκωτικών, η ονομαζόμενη «Wall Street Market» ήταν μια σίγουρη διεύθυνση στις σκοτεινές πύλες του διαδικτύου. Το όνομα της πλατφόρμας θυμίζει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά δεν έχει καμία σχέση.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές πάνω από 1,1 εκατομμύρια χρήστες είχαν εγγραφεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών στο Darknet.

Σκληρά ναρκωτικά, προσωπικά δεδομένα που αποκτήθηκανπαράνομα ήταν κάποια από τα αντικείμενα των αγοροπωλησιών. Μάλιστα σύμφωνα με την Γερμανική Δίωξη του Εγκλήματος πουλήθηκαν πάνω από 400.000 παράνομα προϊόντα, ανάμεσα σε αυτά ήταν και 250.000 παραγγελίες για διαφόρων ειδών ναρκωτικά.

Μετά από συνεργασία όμως των διωκτικών αρχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ δόθηκε ένας τέλος στη λειτουργία της «Wall Street Market» ενώ προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις ατόμων που κρύβονταν πίσω από την οργάνωση αυτού του παράνομου δικτύου εμπορίου και στη Γερμανία.

wallstmkt

Η υποδομή βρίσκεται στα χέρια των αρχών ενώ σέρβερ λειτουργούσαν στην Ολλανδία και τη Ρουμανία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

 

Η παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα εμπορίου δεν ήταν ήδη προσβάσιμη από τις 23 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι συναλλαγές συνεχίστηκαν σε κρυπτονομίσματα όπως είναι το Bitcoin και το Monero.

H πλειονότητα των συναλλαγών αφορούσε ναρκωτικά

Πρόκειται για κέρδη εκατομμυρίων, όπως λέει ο Γκεοργκ Ούνγκεφουνκ, εκπρόσωπος τύπου στην Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Διεθνούς Εγκλήματος στη Φρανκφούρτη. Ένα τμήμα των κερδών εμφάνισαν οι αρχές μπροστά στις κάμερες. Χαρτονομίσματα σε στοίβες, η αξία των οποίων έφθανε τα 550.000 ευρώ. Ακόμα, μέσα σε γυάλινες προθήκες παρουσιάστηκαν πανάκριβα ρολόγια ενώ οι αρχές κατάσχεσαν και ένα ακριβό σπορ αυτοκίνητο.

Η «Wall Street Market» ήταν μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές διαδικτυακές πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο. Το 60% με 70% των συναλλαγών φορούσε το εμπόριο ναρκωτικών κυρίως ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς. Ο τομέας των ναρκωτικών ήταν και ο πιο προσοδοφόρος για τους διαχειριστές της παράνομης διαδικτυακής πύλης. Οι ύποπτοι στη Γερμανία δεν διακινούσαν ναρκωτικά ωστόσο κέρδιζαν από τη γενικότερη διακίνησή τους.

Υπάλληλοι της Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος κατάφεραν να διεισδύσουν στο Darknet σαν πελάτες. Μια καθόλου εύκολη υπόθεση πάντως μια και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται είναι πολύ εξειδικευμένα και δύσκολα παραβιάσιμα, γεγονός που καθιστά τη δίωξη των δραστών ιδιαίτερα δύσκολη.

 

Πηγή: .cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη απάτη με SMS από 5ψήφια με την ανοχή του κράτους και των παρόχων

Διαχειριστής

Vodafone: λανσάρει συσκευές για την προστασία και την ασφάλεια της οικογένειας

Διαχειριστής

Φοιτητές του ΑΠΘ έφτιαξαν την γρηγορότερη μνήμη RAM στον κόσμο

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα