ΚΟΣΜΟΣ

«Τα πήρε όλα κι έφυγε»! Κλάπηκε η χρυσή λεκάνη της τουαλέτας από την κατοικία του Άγγλου πρωθυπουργού σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ (1864 – 1965)

Παρά την αργυρή κουτάλα έχοντας από την κούνια στο στόμα ποτέ δεν «τα έκανα» σε χρυσή τουαλέτα οπότε ανυπομονώ προσμένοντας

Ολόχρυση λεκάνη τουαλέτας την οποία εκτίθεται για το κοινό λειτουργώντας στο Ανάκτορο του Μπλένχαϊμ όπου γεννήθηκε ο σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ από Άγγλο πρωθυπουργό κατά την πολεμική και άμεση μεταπολεμική περίοδο από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο κλάπηκε στις 4:50 μετά τα μεσάνυχτα ώρας του Γκρήνουιτς και 6:50 το πρωί στις 14/9 έχοντας αναδείξει τον μοναδικό 66-χρόνο ύποπτο χωρίς το ολόχρυσο έργο τέχνης αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών στερλινών του Ιταλού γλύπτη Μαουρίζιο Κατελάν να έχει διασωθεί με την επαναφορά.

Το Ανάκτορο του Μπλένχαϊμ κοντινά με την πόλη της Οξφόρδης της ίδιας κομητείας στην Νότιο Αγγλία αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO και την κατοικία της γέννησης του πρωθυπουργού της Αγγλίας σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ (1864 – 1965).

Ο Ιταλός καλλιτέχνης και εμπειρικός γλύπτης έμπνευσης Μαουρίζιο Κάτελαν είναι 59 ετών και φιλοτέχνησε την λεκάνη της τουαλέτας από χρυσό την οποία διακοσμεί για καθημερινή χρήση της στο ανάκτορο της κατοικίας του σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ για την οποία παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τριών λεπτών για την παραμονή στο αποχωρητήριο του μουσείου.

«Το κλεμμένο έργο τέχνης αποτελεί τουαλέτα μεγάλης αξίας κατασκευασμένης από τον χρυσό την οποία εξέθετε το ανάκτορο. Λόγω υδραυλικής εγκατάστασης προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και μικρές διαρροές. Είμαστε λυπημένοι με το απρόσμενο αυτό συμβάν και εφησυχασμένοι διότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και τραυματισμοί. Το τέχνημα δεν εντοπίστηκε ως προς το παρόν αλλά διεξάγουμε πλήρη έρευνα και ανάκριση για την ανεύρεσή του και την έλευση των υπευθύνων στην δικαιοσύνη.» δήλωσαν οι αρχές έχοντας ειδοποιηθεί από το κοινό για την διάρρηξη από τους αυτόπτες εντός των εφτά πρώτων λεπτών μέχρι τις 4:57.

Η διεύθυνση του μουσείου δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες προσκαλώντας τους επισκέπτες για την επίσκεψη των λοιπών εκθεμάτων του μουσείου το οποίο παραμένει ανοικτό αυθημερόν μετά την ληστεία.

Η εν ενεργεία ολόχρυση λεκάνη τουαλέτας προσφέρθηκε για τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ κατά την περιήγησή της στην Νέα Υόρκη και την έκθεση στο μουσείο του Γκάγκενχαϊμ το 2016 ο οποίος ωστόσο εγκατέστησε επίχρυσες κουρτίνες του Λευκού Οίκου.

Πρώτον είναι υδραυλικά εγκατεστημένη και δεύτερον ο πιθανός κλέπτης δεν είχε ιδέα για όποιον την χρησιμοποίησε πιο πρόσφατα ούτε για το τι έφαγε.

Ο Λόρδος Εδουάρδος Σπένσερ-Τσώρτσιλ ιδρύοντας το ίδρυμα καλών τεχνών του παλατιού δήλωσε πριν την μεταφορά της ολόχρυσης λεκάνης ότι «Παρά την αργυρή κουτάλα έχοντας από την κούνια στο στόμα ποτέ δεν «τα έκανα» πάνω σε χρυσή τουαλέτα οπότε ανυπομονώ προσμένοντας.».

Απαντώντας από το επαληθευμένο θέμα της ασφάλειας δήλωσε ότι «Δεν θα αποτελούσε και το ευκολότερο αντικείμενο για να κλαπεί. Πρώτον είναι υδραυλικά εγκατεστημένη και δεύτερον ο πιθανός κλέπτης δεν είχε ιδέα για όποιον την χρησιμοποίησε πιο πρόσφατα ούτε για το τι έφαγε.».

 

 

Πηγή: e-kafeneio.gr

Σχετικά Άρθρα

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ακόμα και την Παρασκευή το εμβόλιο

Διαχειριστής

«Να δολοφονήσουν τον Ερντογάν ήθελα οι οκτώ Τούρκοι που “απέδρασαν” στην Ελλάδα»

elnosgr

Άρθρο-σοκ από σύμβουλο του ΕΛΙΑΜΕΠ: «Πρέπει να υποταχθούμε στην Τουρκία – Δώστε τα όλα βυθό & βραχονησίδες»

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα