ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε τον Ιούλιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αλλά η υποχώρηση των προσδοκιών υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί σύντομα να ξεθυμάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις -18,2 μονάδες από -24,8 τον Ιούνιο. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις -49,5 μονάδες από -61,5 τον Ιούνιο, αλλά ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 19,5 από 21,8 μονάδες.

«Υπάρχει κίνδυνος η άνοδος να ξεθυμάνει το καλοκαίρι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Sentix Μάνφρεντ Χίμπνερ. Οι επενδυτές ανέφεραν ότι αναμένουν πως μόνο περί το 60% των οικονομικών ζημιών που οφείλονται στον κορονοϊό θα καλυφθούν μέσα σε ένα έτος στην Ευρωζώνη. Στη Γερμανία, οι επενδυτές αναμένουν ότι μόνο περί το 65% των ζημιών θα καλυφθεί σε ένα έτος παρά το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης, με τον δείκτη των προσδοκιών να υποχωρεί επίσης ελαφρά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

 

Πηγή: euractiv.gr

Σχετικά Άρθρα

Ρομά, Πακιστανοί και Αλβανοί σπεύδουν για το κοινωνικό μέρισμα!

Διαχειριστής

Αλλάζουν στέγη οι εφορίες το 2020

Διαχειριστής

ΑΑΔΕ: Βαριές «καμπάνες» σε επαγγελματίες που ξεπλένουν χρήμα

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα