ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Κίνα ξεπερνά τις ΗΠΑ, εκτοξεύοντας τον πρώτο δορυφόρο 6G

Καθώς ο τεχνολογικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζεται, η Κίνα φαίνεται να ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην τεχνολογία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών με την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου έκτης γενιάς (6G) στον κόσμο.

Ο πειραματικός δορυφόρος, ο οποίος διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, εκτοξεύθηκε σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Ταϊγιουάν στην επαρχία Σαανσί της βόρειας Κίνας, ανέφερε η Asia Times .

Βίντεο της εκτόξευσης δημοσιεύτηκε στο Twitter μέσω του Κινεζικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο δορυφόρος, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Chengdu Guoxing Aerospace Technology και την Beijing MinoSpace Technology, θα χρησιμοποιηθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών για τεχνολογία 6G.

Σύμφωνα με το Yicai Media Group, το 6G είναι περισσότερο από 100 φορές ταχύτερο από το 5G – επιτρέποντας απρόσκοπτη μετάδοση, μεγαλύτερες αποστάσεις, υψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερη ισχύ εξόδου στις δορυφορικές συσκευές επικοινωνίας.

Η τεχνολογία 6G είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, αλλά η κυκλοφορία του πρώτου δορυφόρου έκτης γενιάς δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεπεραστεί από την Κίνα όσον αφορά τις διαστημικές δοκιμές.

Η εκτόξευση έγινε σε μια περίοδο αδιεξόδου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες έχουν κολλήσει σε έναν τεχνολογικό και πολιτικό πόλεμο.

 

Πηγή: theepochtimes

Σχετικά Άρθρα

Νέο σκάνδαλο στα κοινωνικά δίκτυα: Προσωπικά μηνύματα έγιναν… δημόσια

Διαχειριστής

Πέφτει μαύρο στο Messenger του Facebook

Διαχειριστής

Τι αλλάζει από το 2019 σε κινητά, σταθερά και ίντερνετ

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα