ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τούρκος ναύαρχος στοχοποιεί τους επάκτιους Exocet σε Αιγαίο και Κύπρο: «Ξέρουμε που είναι – Ετοιμάζουμε έκπληξη»

Τις επάκτιες συστοιχίες των βλημάτων ΜΜ-40 Exocet κατά σκαφών επιφανείας, σε Αιγαίο και Κύπρο στοχοποιεί η Τουρκία προχωρώντας παράλληλα σε απειλές κατά της εγκατάστασής τους.

 

Ο ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, αναφερόμενος στους ελληνικούς και κυπριακούς Exocet είπε:

 

«Επάκτιες συστοιχίες έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα νησιά της Σκύρου και της Λήμνου στο Αιγαίο, αλλά και η Κύπρος στις νότιες ακτές της στην περιοχή των βρετανικών βάσεων.

Αυτά είναι γνωστά. Οι θέσεις τους είναι γνωστές.

Δεν υπάρχει έκπληξη σε αυτά. Αυτό όμως που θα είναι μεγάλη έκπληξη είναι αυτό που δεν ξέρουν», είπε ο Gürdeniz,, αφήνοντας σαφείς απειλές κατά των συστοιχιών.

 

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα διαθέτει 2 συστοιχίες EXOCET MM-40 BLOCK2 και η Κύπρος τρεις, τις οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να εκσυγχρονίσει, αλλά ποτέ δεν είχε επίσημα αποκαλύψει τις θέσεις τους.,

Το ότι ο Τούρκος αντιναύαρχος -το γεγονός ότι είναι απόστρατος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αντίθετα είναι «κομιστής» των θέσεων του τουρκικού Γενικού επιτελείου- αναφέρθηκε στους ελληνικούς Exocet πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Επιπρόσθετα αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θεωρεί τους Exocet απειλή για τη ναυτική της δύναμη και δικαίως τους θεωρεί έτσι.

Βέβαια τα βλήματα πρέπει να ενισχυθούν με περισσότερους εκτοξευτές όπως και επιτέλους το ΠΝ πρέπει να προχωρήσει στην αγορά των νέων πυραύλων NSM οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τους block 2 που είναι σε υπηρεσία τώρα.

 

 

Πηγή: pronews.gr

Σχετικά Άρθρα

Η επίθεση στο ελληνικό τάνκερ δεν ήταν τυχαία

Διαχειριστής

Αποκλειστικό: Το ελληνικό μη επανδρωμένο ταχύπλοο σε δοκιμές από την φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ»

Διαχειριστής

Φτάνει η ώρα για τις επόμενες φρεγάτες του ΠΝ; Ή θα στραφεί η Ελλάδα σε λύσεις ανάγκης…

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα