ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απαντά στην μόνιμη αναστολή του λογαρισμού του από το Twitter

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στην κίνηση του Twitter να αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό του από την πλατφόρμα του την Παρασκευή, καταδικάζοντας τον μεγάλο τεχνολογικό κολοσσό, λέγοντας ότι αυτό δεν υποστηρίζει την ελευθερία λόγου.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι αναμένει σύντομα μια «μεγάλη ανακοίνωση» και ότι η ομάδα του διαπραγματεύεται με άλλους ιστότοπους και εξετάζει επίσης τη δημιουργία μιας ξεχωριστής πλατφόρμας.

«Όπως λέω εδώ και πολύ καιρό, το Twitter προχωρά όλο και περισσότερο στην απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου και απόψε, οι υπάλληλοι του Twitter συνεργάστηκαν με τους Δημοκρατικούς και τη Ριζοσπαστική Αριστερά για να αφαιρέσουν τον λογαριασμό μου από την πλατφόρμα τους, για να με φιμώσουν – και ΕΣΑΣ , τους 75.000.000 σπουδαίους πατριώτες που με ψήφισατε», δήλωσε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

«Το Twitter μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία, αλλά χωρίς το κυβερνητικό δώρο του Άρθρου 230 δεν θα υπήρχε για πολύ», πρόσθεσε.

«Προέβλεψα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Είμαστε σε διαπραγματέυσεις με διάφορους άλλους ιστότοπους και σύντομα θα έχουμε μια μεγάλη ανακοίνωση, ενώ εξετάζουμε επίσης την δυνατότητα κατασκευής της δικής μας πλατφόρμας στο εγγύς μέλλον. Δεν θα μας ΦΙΜΩΣΟΥΝ!» είπε.

«Το Twitter δεν έχει σχέση με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. Ενδιαφέρονται μόνο να προωθήσουν την ριζοσπαστική πλατφόρμα της Αριστεράς όπου επιτρέπουν σε μερικούς από τους πιο μοχθηρούς ανθρώπους στον κόσμο να μιλούν ελεύθερα», και συνέχισε «ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!»

Η δήλωση προήλθε από τον λογαριασμό @POTUS, αλλά οι αναρτήσεις στο Twitter χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

«Η χρήση ενός άλλου λογαριασμού για την αποφυγή αναστολής είναι αντίθετη με τους κανονισμούς μας», δήλωσε το Twitter σε δήλωση σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Έχουμε λάβει μέτρα για να το επιβάλουμε αυτό όσον αφορά τα πρόσφατα Tweets από τον λογαριασμό @POTUS».

«Για κυβερνητικούς λογαριασμούς, όπως το @POTUS και το @WhiteHouse, δεν θα αναστείλουμε οριστικά αυτούς τους λογαριασμούς, αλλά θα αναλάβουμε δράση για να περιορίσουμε τη χρήση τους».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά το πλήθος στο Ράλι “Stop The Steal” στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021. (Τάσος Κατοπόδης / Getty Images)

Οι εκδότες μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσιεύουν, αλλά οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και οι εταιρείες τεχνολογίας προστατεύονται από το Άρθρο 230 του Νόμου περί Ευπρέπειας στις Επικοινωνίες, το οποίο παρέχει αποποίηση ευθυνών για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τρίτους.

Το Twitter αργά την Παρασκευή ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ @realDonaldTrump, επικαλώντας παραβίαση της πολιτικής του περί «Εκθειασμού της Βίας». Αναφέρθηκε σε δύο από τις πιο πρόσφατες δημοσιέυσεις του προέδρου ως δικαιολογία για την ενέργειά του.

Η πρώτη ανάρτηση έγραφε: «Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί Πατριώτες που με ψήφισαν, ψήφισαν για ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ, και ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ, θα έχουν μια ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ στο μέλλον. Δεν θα υποτιμούνται ούτε θα αντιμετωπίζονται άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή!!!»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος δημοσίευσε, «Για όσους ρώτησαν, δεν θα παρευρεθώ στην Ημέρα Ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου». Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση στο Twitter πριν αφαιρεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ από την πλατφόρμα.

Το Twitter είπε ότι αυτές οι δύο αναρτήσεις παραβίασαν την «Πολιτική περί Εκθειασμού της Βίας», η οποία αποσκοπεί στην «αποτροπή του εκθειασμού της βίας που θα μπορούσε να εμπνεύσει τους άλλους να αναπαράγουν βίαιες πράξεις».

Η εκτίμησή τους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο τελευταίες δημοσιεύσεις του Τραμπ «είναι πολύ πιθανό να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021». Το Twitter δήλωσε ότι η αποφασιστικότητά του βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων πέντε σημείων που αναφέρονται στη δήλωσή του.

Η Epoch Times δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς που έκανε το Twitter κατά τον προσδιορισμό του. Η Epoch Times προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Twitter ρωτώντας αν είχε αποδείξεις ότι οι δηλώσεις του Τραμπ συνδέονταν άμεσα με οποιοδήποτε είδος βίας. Το Twitter δεν απάντησε αμέσως.

Αξιωματικοί της αστυνομίας σημαδεύουν την πόρτα που βανδαλίστηκε στον κτήριο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνόδου του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021. (Drew Angerer / Getty Images)

Ο Λευκός Οίκος και ο πρόεδρος καταδίκασαν στις 7 Ιανουαρίου τη βία που ξέσπασε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι νομοθέτες συγκεντρώθηκαν για κοινή σύνοδο του Κογκρέσου για να μετρήσουν και να επικυρώσουν τις εκλεκτορικές ψήφους από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας άφησαν τουλάχιστον πέντε νεκρούς, τρεις εκ των οποίων πέθαναν από ιατρικούς λόγους, σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσινγκτον.

«Η Αμερική είναι και πρέπει πάντα να είναι ένα έθνος νόμου και τάξης. Οι διαδηλωτές που μπήκαν στο Καπιτώλιο έχουν κηλιδώσει την αμερικανική δημοκρατία», δήλωσε ο Τραμπ. «Σε όσους εμπλέκονται σε πράξεις βίας και καταστροφής, δεν εκπροσωπείτε τη χώρα μας. Και σε όσους παραβίασαν το νόμο, θα πληρώσετε».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Στρατηγού Μαικλ Φλιν και της δικηγόρου Σίντνεϊ Πάουελ, επικαλούμενο «Συντονισμένη Επιβλαβής Δραστηριότητα». Η Πάουελ είπε στην Epoch Times ότι «δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση» όσον αναφορά την διαγραφή του λογαριασμού της.

Η διαγραφή λογαριασμών υποδηλώνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, κινούνται ώστε να αναστείλουν ή να τιμωρήσουν τους λογαριασμούς των ατόμων στις πλατφόρμες τους που δημοσιεύουν ισχυρισμούς για εκλογική απάτη και παρατυπίες σχετικά με τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Υπήρξαν επίσης πολλοί ισχυρισμοί από διάφορους λογαριασμούς Twitter ότι έχασαν ακόλουθους, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και χιλιάδες, το τελευταίο 24ωρο.

Ο Μπράντον Στράκα, επικεφαλής του συντηρητικού κινήματος WalkAway, δήλωσε στην Epoch Times την Παρασκευή ότι το Facebook αφαίρεσε τη σελίδα του γκρουπ καθώς και μεμονωμένους λογαριασμούς που ανήκουν στην ομάδα.

 

Πηγή: theepochtimes

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Αφγανός μετανάστης επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε ανήλικη

Διαχειριστής

H Βουλγαρία έθεσε επίσημα βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ: «Ιστορικές οι διαφορές μας» – Έκθετη η Αθήνα

Διαχειριστής

Παγκόσμια ανησυχία: Ο Κιμ απειλεί τη νήσο Γκουάμ – Ο Τραμπ προειδοποιεί με «φωτιά και τσεκούρι»

elnosgr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα