ΚΥΠΡΟΣ

Ν.Αναστασιάδης για Κυπριακό: «Η οριστική λύση θα πρέπει να βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής»

O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση.

Σε γραπτή δήλωση χαιρετίζει την εξαγγελία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει πως η λύση πρέπει να βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών που ακολούθησε.

Πηγή: defencenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Οι πισώπλατες μαχαιριές των Άγγλων στους Έλληνες της Κύπρου επί 141 χρόνια

Διαχειριστής

Εντός του τεμαχίου 9 της κυπριακής ΑΟΖ πλέει το «Μπαρμπαρός»

Διαχειριστής

Μπήκαν μπρος τα τρυπάνια! – Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στην Κύπρο

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα