ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Βόλος: Δεν αντέχουν τα περίπτερα: 30% πτώση τζίρου λόγω πανδημίας

Κάποτε χαρακτηρίζονταν «χρυσορυχεία», εδώ και έναν χρόνο κλείνουν το ένα μετά το άλλο, υπολειτουργούν και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες που τα διαχειρίζονται. Ο λόγος για τα περίπτερα του Βόλου, τα οποία τώρα φαίνονται να δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει και τη χώρα μας.
Τα αλλεπάλληλα lockdowns «άδειασαν» το κέντρο της πόλης, το οποίο έσφυζε από ζωή, ενώ ακόμα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ερήμωσαν τα σημεία που άλλοτε ήταν γεμάτα με τουρίστες. Τα περίπτερα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να δουλέψουν αφού στηρίζονται σε διερχόμενους κυρίως και λιγότερο σε μόνιμους πελάτες.
Είδαν τους τζίρους να πέφτουν και τα κέρδη να εξανεμίζονται. Οι ιδιότυπες αυτές επιχειρήσεις που όπως εκατοντάδες άλλες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» αγωνιούν και ελπίζουν να επιστρέψουν σε ενός είδους κανονικότητα.

«Όσο η εμπορική αγορά παρέμενε κλειστή, τα περίπτερα ερήμωσαν, ειδικά στο κέντρο του Βόλου. Ακόμα και σήμερα όμως, με την κίνηση να είναι περιορισμένη και την εστίαση κλειστή, τα περισσότερα κεντρικά περίπτερα υπολειτουργούν. Χαρακτηριστικό είναι οτι το 5% των περιπτέρων του Βόλου εργάζονται με μειωμένο ωράριο» επισημαίνει ο πρόεδρος Περιπτεριουχων Μαγνησίας Βασίλης Τόπας και συμπληρώνει: «Περίπετρα της περιφέρειας, όπως στη Σκιάθο, στον Αλμυρό ή στο Βελεστίνο έχουν κατεβάσει ρολά και περιμένουν το άνοιγμα της εστίασης για να επαναλειτουργήσουν».

Να σημειωθεί οτι οι ιδιοκτήτες περιπτέρων δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και δεν έλαβαν οικονομικές ενισχύσεις, εκτός από τη μείωση του ενοικίου. Ο κ. Τόπας επισημαίνει οτι τα περίπτερα της Μαγνησίας παρουσίασαν από πέρυσι τον Μάρτιο πτώση τζίρου κατά 30%.

Πηγή: https://www.thenewspaper.gr/

Σχετικά Άρθρα

Νέες Ευκαιρίες και Προκλήσεις το 2018 για τη Μικρή Λιανική

Διαχειριστής

Δύο ληστείες τη νύχτα στην Αθήνα

elnosgr

Άκαπνο το ISIS: Σαράντα χτυπήματα με μαστίγιο για το κάπνισμα

editor1

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα