ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» στην κυβέρνηση ρίχνουν οι επιταγμένοι γιατροί: Ετοιμάζουν μαζικές παραιτήσεις!

Αφήνουν εκτεθειμένη την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από έναν και πλέον χρόνο πανδημίας αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με προσλήψεις και νέες ΜΕΘ αρκέστηκε στις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών.

Οι επιταγμένοι γιατροί βρίσκονται στα «κάγκελα» εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών και δεν πρόκειται να δεχθούν την παράταση της επίταξης τους, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα λήγει ο μήνας της επίταξης.

Η αντίδραση των γιατρών που έχουν επιταχθεί, καθώς και του συνόλου των συναδέλφων τους που τάσσονται στο πλευρό τους, φαίνεται να εξελίσσεται σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί εναντίον της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία τω επιταγμένων γιατρών παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία και τίμησαν το καθήκον τους, δεν προτίθενται να δεχτούν την διαφαινόμενη παράταση της επίταξης των υπηρεσιών τους.

Έχουν ήδη προχωρήσει σε όλη την προεργασία για να στραφούν νομικά κατά της κυβερνητικής απόφασης, αλλά ακούγονται ακόμη πιο ηχηρές σκέψεις αντίδρασης, όπως μαζική παραίτηση από τον θεσμό των οικογενειακών γιατρών, αν δεν απαλλαγούν άμεσα από την επίταξη ή δεν εφαρμοστεί μια μορφή rotation για την επιλογή και άλλων γιατρών για να τους αντικαταστήσουν.

Μια τέτοια εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, που επέλεξε επιτάσσοντας τους γιατρούς, την ευθεία επίθεση στους ήρωες της σύγχρονης εποχής που, εκτός των δημόσιων νοσοκομείων, έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους για την στήριξη και την φροντίδα των ασθενών του κορωνοϊού κατ’ οίκον, αποσυμφορώντας έτσι τα δημόσια νοσοκομεία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται όμηροι του επικοινωνιακού κρεσέντου της κυβέρνησης με την επίταξή τους, αντί των μέτρων που είχαν προταθεί από πλευράς τους. Να σημειωθεί η αφωνία του ΙΣΑ, που έχει απογοητεύσει το σύνολο των γιατρών, καθώς φαίνεται ότι αντί να υποστηρίζει το δίκαιο των μελών του, συντάσσεται με την κυβερνητική προπαγάνδα.

Πηγή: https://www.pronews.gr/

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στις «κόκκινες» γραμμές της Ελλάδας από τον Γιούνκερ: Μίλησε ξανά για Μακεδονία

Διαχειριστής

«Γλέντι» στα social media με τον Πολάκη για τη Σοβιετία

elnosgr

Ο Γ.Καλλιάνος «καρφώνει» το Μαξίμου: «Μας είχαν καταδώσει τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκόπησαν οι αστυνομικοί»

Αγγελική

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα