ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Πήραν ανάσα τα περίπτερα με το άνοιγμα της εστίασης

Τονωτική ένεση αποτέλεσε για τα περίπτερα του κέντρου το άνοιγμα της εστίασης. Επιτέλους μετά από πολλούς μήνες αδράνειας με τα κλειστά καταστήματα και την υπολειτουργία της εμπορικής αγοράς άρχισαν να έχουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους και να κάνουν τζίρους.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, λέει ότι με τα αυστηρά μέτρα της πανδημίας του προηγούμενου διαστήματος τα περίπτερα του κέντρου υπέφεραν.

«Δεν υπήρχε κόσμος για να κινείται, ώστε να μπορούν να δουλέψουν. Το κέντρο κυριολεκτικά βογκούσε σε αντίθεση με τα συνοικιακά περίπτερα που παρέμεναν ανοιχτά και με σχετικά ικανοποιητικούς τζίρους. Τώρα ο κόσμος μπορεί να πηγαίνει και πάλι στην παραλία και να επισκέπτεται τα μαγαζιά.

Εμάς οι επιχειρήσεις μας δεν έκλεισαν. Εμειναν ανοιχτές. Εντούτοις, ήταν και πάλι ένας δύσκολος χειμώνας, χειρότερος από πέρυσι. Εγινε μεγάλη καταστροφή και πολλά μαγαζιά δεν μπορούν να επανεκκινήσουν» σημειώνει.

Ο κ. Τόπας σχολιάζει ότι «ήταν σφάλμα που μπήκε ωράριο στα καταστήματα μέχρι τις 23:00. «Επρεπε να απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων, όταν άνοιξε η εστίαση».

Ετσι στον κλάδο του δεν υπήρξε ιδιαίτερη διαφορά, καθώς τα περίπτερα μετά τις 23:00 συνεχίζουν να λειτουργούν με τους ίδιους όρους.

Από κει και πέρα με τα μέχρι τώρα οικονομικά μέτρα οι περιπτερούχοι είναι ικανοποιημένοι, αν και δεν εντάχθηκαν σε κάποιο μεγάλο πρόγραμμα, όπως το ΑΝΑΣΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας λέει ότι οι επαγγελματίες είχαν Επιστρεπτέες Προκαταβολές, ενώ μπήκαν στο 40% για τα ενοίκια του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Επισημαίνει όμως ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις. «Οι υποχρεώσεις του προηγούμενου χρόνου θα πρέπει να πάνε όλες πίσω. Τα παλιά χρέη να κουρευτούν στο ήμισυ, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Πολλοί ήταν οι επαγγελματίες που βρίσκονταν σε ρυθμίσεις 120 δόσεων και δεσμευμένοι με δάνεια, όταν ξεκίνησε η υγειονομική κρίση. Δεν πρέπει το κράτος να εισπράξει παλιές οφειλές, αντίθετα είναι αναγκαίο να τις χαρίσει.

Είχαμε έναν πόλεμο και απαιτείται να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Επιπλέον επιβάλλονται φορολογικά μέτρα. Μείωση στο 10% του ΦΠΑ, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και του φόρου αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα μπορέσει η οικονομία να πάρει μπροστά και να δουλέψει ο τουρισμός», σημειώνει.

Πηγή: taxydromos.gr

Σχετικά Άρθρα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Να δεσμευθούν οι πολιτικές δυνάμεις για την επικύρωση της ΠΝΠ για την επέκταση των 120 δόσεων»

Διαχειριστής

Η δωδέκατη φορά που του άνοιξαν το περίπτερο

elnosgr

Βρεφικό γιαούρτι λανσάρει η Κρι Κρι

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα