ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Νέες πιέσεις με τα ωράρια στα μίνι μάρκετ

Νέες πιέσεις στα καταστήματα της μικρής λιανικής, όπως είναι τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα, φέρνει η αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, καθώς υπολογίζεται ότι η κίνηση τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα μειωθεί αισθητά επηρεάζοντας το τζίρο των καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνους, κλπ.), να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22:30, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τα μέτρα να ισχύουν από σήμερα έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00. Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης εξακολουθούν να λειτουργούν αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και από τις 12 Ιουνίου 2021 και σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν ανοικτές δύο πλευρές), και θα εξυπηρετούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, με δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 01:15. και υπό τους γνωστούς υγειονομικούς όρους.

Πηγή: https://www.minimarketmag.gr/

Σχετικά Άρθρα

Οι συσκευές θέρμανσης καπνού προκαλούν τα ίδια προβλήματα με το τσιγάρο

Διαχειριστής

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων από το Β΄Τελωνείο Θεσσαλονίκης. Δύο οι συλληφθέντες

elnosgr

Χρεώσεις «φωτιά» για ανάληψη μετρητών με το σύστημα ΔΙΑΣ

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα