ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Στην εξαγορά της Fertin Pharma προχωρά η Philip Morris

Την απόκτηση της Fertin Pharma A/S, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων ευεξίας, έναντι 685 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Philip Morris International (PMI).

Μέσω της εξαγοράς αυτής η PMI αποκτά περισσότερη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου. Το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών της Fertin Pharma και η τεχνογνωσία που διαθέτει εκτιμάται ότι θα εμπλουτίσουν την ανάπτυξη της PMI, επιταχύνοντας και διευρύνοντας την ανάπτυξη στοματικών προϊόντων, ενώ θα υποστηρίξουν, παράλληλα, την επίτευξη του στόχου της για το 2025, σύμφωνα με τον οποίο το 50% των καθαρών εσόδων της θα προέρχονται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα, και 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ εσόδων από προϊόντα πέρα από τη νικοτίνη. 

Η Fertin Pharma, ειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων προς μάσηση, pouches (σακουλάκια που τοποθετούνται στο στόμα), δισκίων που υγροποιούνται στην στοματική κοιλότητα, και άλλων συστημάτων για από του στόματος λήψη, μέσω των οποίων χορηγούνται δραστικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της νικοτίνης και απασχολεί 850 υπαλλήλους σε Δανία, Καναδά και Ινδία..

Πέρυσι τα καθαρά έσοδα της Fertin Pharma, η οποία είναι ηγέτιδα στην παραγωγή προϊόντων θεραπείας υποκατάστασης της νικοτίνης (NRT – Nicotine Replacement Therapy), ανήλθαν στα 160 εκατ. δολ. ΗΠΑ. 

Η εξαγορά αυτή για την Παπαστράτος, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που δημόσια ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, συνδέεται με τον 1ο Πυλώνα – Καινοτομία Προϊόντων, σύμφωνα με τον οποίο η Παπαστράτος, γνωρίζοντας ότι ο ρόλος  των καινοτόμων προϊόντων νικοτίνης είναι καθοριστικής σημασίας στη μάχη κατά του τσιγάρου, δεσμεύεται ότι: μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο, είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα. Και μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος θα προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα

«Ναι» στον έλεγχο του καπνίσματος λένε 72 επιστήμονες

Διαχειριστής

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration) Ενέκρινε την Κυκλοφορία του IQOS στις ΗΠΑ Επιβεβαιώνοντας ότι Είναι Κατάλληλο για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας

Διαχειριστής

BAT: «Κορυφαίος εργοδότης για το 2020»

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα