ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Υλοποίησε η Γαλλία το αρχικό της σχέδιο για την χρηματοδότηση συγκομιδής των απορριμάτων από την καπνοβιομηχανία

Η δημόσια εταιρεία Alcome συστάθηκε από το Γαλλικό κράτος με αποστολή την διαχείριση χρηματοδότησης από την καπνοβιομηχανία για την περισυλλογή και εκκαθάριση των απορριμάτων από το κάπνισμα στους Γαλλικούς δρόμους και τους δημόσιους χώρους των πόλεων και εξοχής.

Η Alcome χρηματοδοτείται με 80 εκτομμύρια ευρώ τουλάχιστον από την καπνοβιομηχανία για την συγκομιδή και αποτέφρωση των σκουπιδιών από το κάπνισμα και την εκκαθάριση των πόλεων και δημόσιων και εξοχικών χώρων υλοποιώντας την φιλοσοφική αρχή της νομοθεσίας «ο ρυπαίνων πληρώνει» από τον Φεβρουάριο το 2020 για την καταπολέμηση των σκουπιδιών και εγκύκλιας οικονομίας και την δέσμευση της Γαλλικής κυβέρνησης να παραδώσει το ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η λειτουργία δημόσιας εταιρείας προβλέπεται να μειώσει κατά 40% τα απορρίματα οφείλοντας το κάπνισμα τα οποία αποθέτουν το 22,4% των Γάλλων οι οποίοι καπνίζουν όταν εξωθούνται στους εξωτερικούς χώρους με τον εξαναγκασμό του κράτους λόγω του οποίου τα σταχτοδοχεία αποβαίνουν χρήσιμα σε λιγότερες περιπτώσεις. Η εταιρεία θα διανέμει φορητά σταχτοδοχεία σε ακτές και σε παραλίες αλλά και πόλεις και θα επιμορφώνει τους χρήστες για τις επιπτώσεις της απόθεσης των σκουπιδιών τους στο δάπεδο την οποία αποθαρρύνει.

«Μόλις συλλεχθούν οι γλουτοί, θα αποτεφρωθούν, καθώς πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση. Προς το παρόν, οι καπνιστές δεν έχουν απαραίτητα επίγνωση των επιπτώσεων της απόρριψης των άκρων του τσιγάρου. Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν δεν αφορά μόνο τον καθαρισμό, αλλά και την ευαισθητοποίηση. Δεν μπορείτε απλά να τακτοποιήσετε και να πιστέψετε ότι η δουλειά έχει ολοκληρωθεί.» δήλωσε εκπρόσωπος της Alcome.

Πηγή: elepheriepilogi.net

Σχετικά Άρθρα

Παπαστράτος: Νέες κινήσεις για την ενίσχυση πωλήσεων του IQOS

Διαχειριστής

Αύξηση 24,6% στους εργαζομένους της Παπαστράτος

Διαχειριστής

British American Tobacco: Νέες, καινοτόμες επενδύσεις στην Ελλάδα

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα