ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Η Βραζιλία όπου απαγορεύονται εξετάζει την νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αν και επιτρέπονται για την πώλησή τους στον περισσότερο κόσμο ωστόσο δεν επιτρέπονται παντού. Υπάρχουν 47 χώρες στον κόσμο που απαγορεύουν την κατανάλωση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Ο Π.Ο.Υ. αμφιλεγόμενα εσφλαμένα αποσκοπεί οι χώρες αυτές να πλυθήνουν όσον αφορά οποιονδήποτε σχετικό περιορισμό.

Οι περισσότερες βρίσκονται στον τρίτο κόσμο ή αποτελούν κρατίδια μικρής έκτασης αλλά ορισμένες από τις μεγάλες χώρες όπου τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται είναι η Τουρκία και η Αυστραλία, η Ινδία και το Μεξικό, η Αργεντινή και η Κολομβία, η Ιαπωνία όπου ο θερμαινόμενος καπνός επιτρέπεται και η Αίγυπτος, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, η Συρία και η Ιορδανία, η Βενεζουέλα και η Ουρουγουάη καθώς οι μικρότερες αποτελούν το Βατικανό και το Χονγκ Κονγκ κ.ο.κ. Μαζί τους μέχρι στιγμής συγκαταλέγεται η Βραζιλία όπου το πρόσκαιρο καθεστώς τείνει να αλλάξει και να μεταβληθεί με την σκέψη που κάνει η κεντρική υγειονομική αρχή για την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με κύριο επιχείρημα υπέρ της την περισυλλογή τεραστίων εσόδων από φόρους.

Το 2019 όταν η υγειονομική αρχή της Βραζιλίας ANVISA εξέδωσε διάταγμα αφορώντας την απαγόρευση διαφήμισης και προώθησης εναλλακτικών προϊόντων στον καπνό το 1% του πληθυσμού τα χρησιμοποιούσε στις μεγάλες πόλεις. Από τώρα η νομιμοποίησή των ηλεκτρονικών υποκατάστατων θα σήμαινε ότι θα χρισιμοποιούνταν και σε ευρύτερες περιοχές από τα μεγάλα αστικά κέντρα και από περισσότερους χρήστες του 1%. Τα δίκτυα διανομής και βιομηχανικοί παράγοντες ασκούν πιέσεις για την νομιμοποίηση ηλεκτρονικών τσιγάρων στην τεράστια αυτή αγορά έχοντας μεγάλο δυναμικό κατανάλωσης. Η ANVISA αρνήθηκε να σχολιάσει πάνω στην μεταβολή στάσης. Η απαγόρευση ίσχυε στην Βραζιλία από το έτος 2009.

Πηγή: elepheriepilogi.net

Σχετικά Άρθρα

Ηλεκτρονικά τσιγάρα όπως λέμε… τσιρότα νικοτίνης

elnosgr

Απαγορεύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους στην Ιταλία

elnosgr

Έρευνα: Κατά 95% λιγότερο επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τον καπνό

editor1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα