ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα κομπλεξ της μεταπολίτευσης

Η ελληνική αριστερά, όταν η ανάλυση πάσχει, ανακαλύπτει προβοκάτορες. Οταν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τους μύθους και τις πεποιθήσεις των συντρόφων, κακό της κεφαλής της, επιστρατεύονται οι προβοκάτορες- παρακρατικοί. Αυτούς που κάποτε οι εφημερίδες στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν τους δράστες των επεισοδίων στις διαδηλώσεις αποκαλούσαν “γνωστούς- άγνωστους”. Γιατί προφανώς ήταν αδύνατο αριστεροί άνθρωποι εμπνεόμενοι από τα πανανθρώπινα ιδανικά του σοσιαλισμού και της παγκόσμιας συναδέλφωσης, φοιτητές ή πόσο μάλλον μαθητές, να κάνουν χρήση μολότοφ για παράδειγμα. Παρακρατικοί θα ήταν, δεν μπορεί. Είναι η ίδια αντίληψη που δεν επέτρεψε για χρόνια να συνειδητοποιήσουμε το προφανές. Οτι πίσω από την 17Ν ήταν άνθρωποι στο περιθώριο της αριστεράς . Οτι ο Σερίφης στρατολογούσε το νέο αίμα της τρομοκρατίας στα αμφιθέατρα. Εμείς ψάχναμε τους δολοφόνους στις τάξεις των πρακτόρων και των κατασκόπων. Ακόμα και δάκτυλο της CIA αναζητούσαμε. Αριστεροί και να δολοφονούν; Αν είναι δυνατόν…

Τελευταίο παράδειγμα στο ΑΠΘ. Στο περίφημο Στέκι του Βιολογικού, άβατο που λειτουργούσε επί 34 χρόνια παρακαλώ, η Σύγκλητος αποφάσισε να δημιουργήσει βιβλιοθήκη. Υποθέτω ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε ανάγκη νέας βιβλιοθήκης, η επιλογή ήταν επιβεβλημένη, ως η μόνη διαθέσιμη χρήση που θα απέτρεπε (νόμιζαν), την εκ νέου κατάληψη του χώρου από τις συμμορίες των μπαχαλάκηδων, που λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Η υπόθεση ήταν ότι η ιερότητα του χώρου, εκεί όπου μεταδίδεται η γνώση, θα γινόταν σεβαστή ακόμα και από τους αντεξουσιαστές. (Γέλια).Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ούτε αυτό το κόλπο έπιασε φυσικά. Το “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα” του Κώστα Γαβρόγλου- αν υποθέσουμε ότι οι μπάχαλοι είναι φοιτητές- εισέβαλε στο πανεπιστήμιο νυχτερινές ώρες και με τις βαριοπούλες γκρέμισε τους τείχους και άφησε ξανά τον χώρο ρημαδιό. Τα συνεργεία επέστρεψαν με τη συνοδεία ΜΑΤ- έτσι άλλωστε ξεκίνησαν και οι εργασίες, μόνο με αυστηρή φύλαξη από τις δυνάμεις ασφαλείας- και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους μπάχαλους, αλλά και με τους άλλους αριστερούς φοιτητές, που αντιδρούν εξ ορισμού στην παρουσία της Αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Ετσι έγιναν τα πράγματα;

Λάθος ανάγνωση, λέει η αριστερά. Τα επεισόδια τα προκάλεσαν οι προβοκάτορες, ώστε να βρουν πρόσχημα οι πρυτάνεις και η κυβέρνηση να φέρουν στις Σχολές την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Σιγά μην ήταν τυχαία και η απόφαση του ΣτΕ.

“Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βανδαλισμοί στο πανεπιστημιακό κάμπους “έγιναν από αγνώστους” έγραφε η Αυγή. (Πάλι οι γνωστοί- άγνωστοι). “Με δεκάδες ασφαλίτες (sic) μέσα στο πανεπιστημιακό campus και διμοιρίες των ΜΑΤ να κυκλοφορούν συνεχώς και να συγκρούονται με ομάδες κουκουλοφόρων, κατά…παράδοξο τρόπο, οι κουκουλοφόροι έφθασαν ανενόχλητοι στον χώρο της Πρυτανείας, την έσπασαν και οι αστυνομικοί ξέσπασαν πάνω στις ομάδες φοιτητών που ήταν στο σημείο”, έγραφε την ίδια ημέρα η ΕφΣυν. Πώς έφθασαν οι κουκουλοφόροι στην Πρυτανεία; Μα φυσικά τους άφησαν οι αστυνομικοί, υπονοεί το ρεπορτάζ. Και γιατί έγινε αυτό;

“Ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητείας του να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στο Αριστοτέλειο”, απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τόσο απλό.

Μάλιστα για 24 ώρες μετά τα τελευταία επεισόδια στο ΑΠΘ, το αριστερό twitter είχε φαντασιωθεί ότι όλα ξεκίνησαν από έναν προκλητικό διαδηλωτή, που έκανε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος των ανδρών των ΜΑΤ, αλλά παραδόξως οι αστυνομικοί δεν τον συνέλαβαν. “Τι είναι αυτός ο τύπος, που φαίνεται στο βίντεο να προκαλεί τα ΜΑΤ και μετά εξαφανίζεται και τρώνε το ξύλο οι φοιτητές στο ΑΠΘ;” αναρωτιόντουσαν οι αριστεροί χρήστες.

“Αλήθεια θα τοποθετηθεί κάποιος από την κυβέρνηση, σχολίασε και ο Δημήτρη Κουτσούμπας του ΚΚΕ, για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν ερωτηματικά και ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση, για τη δράση ενός “κυρίου”, εντός εισαγωγικών βεβαίως, δεν είναι κύριος ο συγκεκριμένος, “μπροστινού” των δυνάμεων των ΜΑΤ που πρώτα προκαλεί τις δυνάμεις των ΜΑΤ δήθεν και μετά περιθάλπεται από αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος. Κράτος ή παρακράτος;” αναρωτιόταν και ο σύντροφος Κουτσούμπας, πριν δώσει εντολή στους άλλους συντρόφους να πάρουν τους λοστούς και να ανέβουν στην Ακρόπολη να σπάσουν τα λουκέτα και τις εισόδους και να εισβάλουν στον αρχαιολογικό χώρο.

Τελικά όμως ο δήθεν μπροστινός συνελήφθη και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν καθόλου μπροστινός, ούτε πράκτορας, ούτε παρακρατικός. Τραπεζικός υπάλληλος ήταν…με παρελθόν μάλιστα.

Η επίκληση των προβοκατόρων επιτρέπει στην ελληνική αριστερά να αρνείται- σκοπίμως και ιδιοτελώς- να δει την πραγματικότητα. Οτι δηλαδή μπάχαλοι αντεξουσιαστές, σε συνεργασία με τις ομάδες των ακρο-αριστερών φοιτητών, έχουν επιβάλλει καθεστώς ασυδοσίας, βίας και αλητείας στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπου κάθε είδους δράση είναι ανεκτή. Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές, οι προπηλακισμοί καθηγητών και φοιτητών, οι καταλήψεις και ότι άλλο τραβάει η αριστερή ψυχή τους, είναι η καθημερινότητα του ελληνικού πανεπιστημίου. Πόσο μάλλον που δεν υπάρχει και καμία τιμωρία. Ακόμα και οι δράστες του προπηλακισμού του πρύτανη Μπουραντώνη, παραμένουν στο απυρόβλητο. Οχι απλώς κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά δυο χρόνια μετά ούτε καν η δίκη δεν έχει ξεκινήσει. Κανείς ποτέ δεν έχει αλλωστε τιμωρηθεί.

Η ανοχή της αριστεράς στη δράση αυτών των ομάδων, βασισμένη και στη φαντασίωση ότι δήθεν είναι οι συνεχιστές της ηρωικής παράδοσης του Πολυτεχνείου, η αναζήτηση διαρκώς του άλλοθι των προβοκατόρων, απονομιμοποιεί τη δράση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια- αυτοί δεν κάνουν τα επεισόδια;- και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να περιμένουμε θεματικά αποτελέσματα για το νέο σώμα (ΟΠΠΙ), που σύντομα αναλαμβάνει δράση.

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού, ότι “το φως θα νικήσει το σκοτάδι”. Προς το παρόν το σκοτάδι κερδίζει κατά κράτος….

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Η ανακούφιση να είσαι δημοφιλέστερος από τον Καμμένο

Διαχειριστής

Αλέξης μόνος ψάχνει (ηλιθίους)

editor1

4 Τούρκοι για κάθε Ελληνα

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα