ΚΟΣΜΟΣ

Αντικαπνιστικό πόρισμα παρέδωσε στέλεχος φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων στο Βρετανικό υπουργείο υγείας

Το πόρισμα αφορώντας περαιτέρω καταπολέμηση του καπνίσματος που ανέθεσε τον Φεβρουάριο ο Βρετανός υπουργός υγείας Σαχίντ Τζαβίντ στο στέλεχος υπέρ φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων και ενεργειών του κράτους Τζαβίντ Καν αποσκοπώντας στην εξάλειψή του με την σχετική απομηδένιση των ποσοστών καπνίσματος πέρα από το 1:20 = 5% του πληθυσμού οδεύοντας προς το 2030 παραδόθηκε σε αυτόν και το υπουργείο υγείας.

Ο Τζαβίντ Καν δήλωσε μετά την σύνταξη του προαναφερθένος πορίσματος και την παράδοσή του από τον Φεβρουάριο στο Βρετανικό υπουργείο υγείας ότι «Στην ανασκόπησή μου εξέτασα μια σειρά από κρίσιμες παρεμβάσεις που θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. Για παράδειγμα, έχω εξετάσει την προώθηση του ατμίσματος ως μια λιγότερο επιβλαβή εναλλακτική, μεγαλύτερο ρόλο για το NHS στον τερματισμό του καπνίσματος και την ανάγκη αντιμετώπισης των παράνομων πωλήσεων καπνού. Ο καπνός είναι η μόνη μεγαλύτερη αιτία ασθενειών και θανάτων που μπορούν να προληφθούν, με το ένα τέταρτο των θανάτων από όλους τους καρκίνους να υπολογίζεται ότι οφείλονται στο κάπνισμα το 2019. Παρά την εθνική πρόοδο, όπως η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους που εφαρμόστηκε το 2007, το κάπνισμα παραμένει πολύ υψηλό σε ορισμένες περιοχές της χώρας – ιδιαίτερα στις φτωχότερες περιοχές.

«Μου ανατέθηκε από τον Γραμματέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας να βοηθήσω την κυβέρνηση να επιτύχει τη φιλοδοξία της να είναι χωρίς καπνό έως το 2030. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι η ανάληψη δράσης για το κάπνισμα θα είναι κρίσιμη για τη δραματική βελτίωση της υγείας και του πλούτου του έθνους. Το κάπνισμα κοστίζει στην κοινωνία περίπου 17 δισεκατομμύρια λίρες, εκ των οποίων μόνο το NHS ξοδεύει 2,5 δισεκατομμύρια £ ετησίως για τη θεραπεία των καπνιστών, και αυτό το κόστος αυξάνεται. Απαιτείται μεγαλύτερη εστίαση στην πρόληψη.» κατέληξε ο Τζάβιντ Καν.

Το πόρισμα προορίζεται για την μελέτη των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων που αφορούν και επηρεάζουν το κάπνισμα και την ανάλυσή τους κατά τόπους και περιοχές για τον προσδιορισμό και προγραμματισμό της ανάλογης δράσης από τις κρατικές αρχές και για την γεφύρωση των εμφανιζόμενων χασμάτων. Η τοπογραφική και δημογραφική μελέτη του Τζάβιντ Καν θα συμβάλλει και στην τελική σύνταξη της Λευκής Βίβλου πάνω στις ανισότητες υγείας που προγραμματίζεται από την κυβέρνηση Τζόνσον εντός του τρέχοντος έτους.

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το κάπνισμα και την υγεία δηλώνει σε δικό της πόρισμα πως «Οι ανησυχίες ότι η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων στους νέους θα αυξανόταν γρήγορα και θα παρείχε μια νέα οδό προς το κάπνισμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών τσιγάρων χρησιμοποιείται από ενήλικες καπνιστές για να τους βοηθήσει να κόψουν το κάπνισμα, να περιορίσουν ή να αποτρέψουν την υποτροπή.».

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Bίντεο: Οι Γάλλοι αστυνομικοί βγάζουν τα κράνη και στηρίζουν τα «κίτρινα γιλέκα» – «Κλονίζεται» η προεδρία Μακρόν

Διαχειριστής

Η δεξιά στροφή της Γερμανίας: Μετανάστες, οικονομία, Ευρώπη τα πρώτα «θύματα»

elnosgr

Η πτώση του Αφρίν αποκάλυψε τα τουρκικά σχέδια για προσάρτηση της βόρειας Συρίας

Διαχειριστής

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα