ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Κατά 34% πιο ασφαλή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, έναντι 95% για τον καρκίνο

Και δεύτερη μελέτη δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό «Circulation» αφορώντας την σχέση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με τις καρδιοαναπνευστικές και τις καρδιαγγειακές παθήσεις και ενώ η πρώτη μελέτη απέδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εξίσου επιβλαβές με το συμβατικό κάπνισμα σε αυτόν τον τομέα των καρδιακών παθήσεων η νέα μελέτη αποδεικνύει ότι είναι κατά το 34% ασφαλέστερο έναντι του 95% για το οποίο είναι ασφαλέστερο για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η μελέτη συμπεριέλαβε περιπτώσεις ασθενών δείγματος 32.000 από το 2013 μέχρι και το 2019 καπνιστών και μη καπνιστών, ατμιστών χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων και παράλληλων χρηστών αμφοτέρων ασκώντας έλεγχο σε παράγοντες όπως υπόβαθρο προέλευσης, ειδικές υποομάδες και προηγούμενη και τρέχουσα κατάσταση υγείας.

  1. Σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, οι καπνιστές παρουσίασαν κίνδυνο καρδιακής νόσου που ήταν 1,8 άρα σχεδόν δύο φορές υψηλότερη.
  2. Σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, οι αποκλειστικοί χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων παρουσίασαν κίνδυνο καρδιακής νόσου που δεν ήταν αισθητά διαφορετική. Έτσι, η μελέτη επιβεβαίωσε μια ισχυρή σχέση μεταξύ του καπνίσματος και των καρδιακών παθήσεων, αλλά δεν βρήκε καμία ένδειξη για σχέση μεταξύ του ατμίσματος και των καρδιακών παθήσεων.
  3. Σε σύγκριση με τους καπνιστές, οι αποκλειστικοί χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων παρουσίασαν κίνδυνο καρδιακής νόσου που ήταν 34% χαμηλότερη.
  4. Είναι σημαντικό ότι τα οφέλη για την υγεία από τη μετάβαση στο άτμισμα ήταν παρόντα μόνο για αποκλειστικούς χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων. Οι διπλοί χρήστες τόσο των ηλεκτρονικών τσιγάρων όσο και των τσιγάρων δεν παρουσίασαν καμία μείωση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Χορηγός η HELL ENERGY DRINKS στο Εvent SMOK-E για JWELL – BO VAPING

Διαχειριστής

Στην Ιταλία η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου επιτρέπεται παντού

Διαχειριστής

Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: “Καλώ την κυβέρνηση σε διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο”

editor1

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα