CBD

Κόντρα των Συντηρητικών στους πειραματισμούς του δημάρχου του Λονδίνου με την κάνναβη και την νομιμοποίησή της

Τμηματική αποποινικοποίηση κάνναβης εφάρμοσε αρχικά σε 4 από τις 32 διοικητικές περιφέρειες του μείζονος Λονδίνου συμπεριλαμβάνοντας και το Γκρήνουιτς ο δήμαρχος της Βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν με ενδεχόμενη επέκταση από την εκπλήρωση των στόχων.

Σύμφωνα με την μεταρρύθμιση που αποφάσισε από την αρχή του χρόνου ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας το Εργατικό κόμμα δόθηκε η οδηγία να μην συλλαμβάνονται οι χρήστες και κάτοχοι κάνναβης από την αστυνομία αντί του να πληρώνουν πρόστιμο όπως σε περίπτωση παρέγκλισης κατά την οδήγησή τους και να εγγράφονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα αποεξάρτησης από την προσφορά διαλλακτικών λύσεων.

Η αντιπολίτευση που συναντά ο δήμαρχος του Λονδίνου υποστηρίζοντας το Εργατικό κόμμα από το κόμμα των Συντηρητικών όμως εξέφρασε την διαφωνία και αντίθεση στην φιλελεύθερη αντιμετώπιση του Σαντίκ Καν στέλνοντας προωθητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη και οπαδούς του κόμματος με επικριτικά σχόλια για τον τρόπο που ο δήμαρχος Σαντίκ Καν δαπανά τον χρόνο που του δίνεται και για τις προτεραιότητες που θέτει από νομιμοποίηση όπως χαρακτήρισε των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος των Συντηρητικών κ. Όλιβερ Ντάουντεν ως διαχειριστής μη εννοώντας τον Μπόρις Τζόνσον που είναι ο ηγέτης του κόμματος αναφέρεται στο ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο Σαντίκ Καν για την κάνναβη ταξιδεύοντας στο μακρυνό Λος Άντζελες και επισκεπτόμενος εκεί εμπόρους και καλλιεργητές εκφράζοντας τα παρακάτω προς τους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος:

«Ο Sadiq Khan θέλει να νομιμοποιήσει την κάνναβη — και είμαστε οι μόνοι που τον σταματάμε. Λοιπόν θα μπείτε και θα σταθείτε μαζί μας;Διαφημίσεις

ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΣ

Ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται στα ύψη στο Λονδίνο, το άτομο που είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση βρίσκεται 5.000 μίλια μακριά. Σήμερα, αντί να επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσά μας, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan επισκέπτεται φάρμες κάνναβης στο Λος Άντζελες. Και χρησιμοποιεί τα χρήματά σας για να δημιουργήσει μια επιτροπή για τη νομιμοποίηση της κάνναβης εδώ.

Έτσι, ενώ οι γονείς αγωνίζονται για να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή και απαλλαγμένα από ναρκωτικά, ο Σαντίκ Καν θα κάνει τη δουλειά τους αδύνατη. Δεν πιστεύετε ότι οι γονείς του Λονδίνου αξίζουν καλύτερα; Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η πρωτεύουσα της Βρετανίας να γίνει καταφύγιο για εμπόρους ναρκωτικών. Επομένως, αν συμφωνείτε μαζί μας, τότε συμμετάσχετε σήμερα. Σταματήστε το σχέδιο του Sadiq Khan να νομιμοποιήσει τα ναρκωτικά. Το Λονδίνο δεν ήταν πάντα η πόλη με το υψηλό έγκλημα και τους υψηλούς φόρους που έγινε.

Ενώ ο Sadiq Khan έχει επιβλέψει αυξήσεις ρεκόρ στην εγκληματικότητα – με τα αδικήματα να αυξάνονται κατά 11% μόνο τον τελευταίο χρόνο, ο Boris Johnson μείωσε την εγκληματικότητα κατά πάνω από το ένα τέταρτο ενώ ήταν Δήμαρχος. Ενώ οι δολοφονίες στο Λονδίνο είναι πλέον σε επίπεδα ρεκόρ, ο Μπόρις Τζόνσον μείωσε το ποσοστό δολοφονιών κατά πάνω από 30% ως Δήμαρχος. Ενώ ο Σαντίκ Καν αύξησε τον δημοτικό φόρο κατά σχεδόν 400 λίρες, ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε να τον μειώσει. Οι κοινότητες αξίζουν καλύτερα από τα επικίνδυνα σχέδια του Khan. Μην τον αφήσετε λοιπόν να ξεφύγει. Μπείτε σήμερα και μαζί θα σταματήσουμε τα σχέδια των Εργατικών να νομιμοποιήσουν τα ναρκωτικά. Σταματήστε το σχέδιο του Sadiq Khan να νομιμοποιήσει τα ναρκωτικά.

Με εκτίμηση,
Rt Hon Oliver Dowden CBE MP
Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η δοκιμαστική τμηματική αποποινικοποίηση ισχύει μόνο για την κάνναβη και όχι για τα άλλα συναφή ναρκωτικά της ίδιας κατηγορίας και για μικρά παραπτώματα ενέχοντας μικρές ποσότητες σε περιορισμένο ηλικιακό όριο δεσμευόμενο μέχρι τα 24 έτη από τα 18 αφού δέχτηκε επικριτική αντιμετώπιση και από τα δύο μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης των Συντηρητικών και αντιπολίτευσης των Εργατικών οι οποίοι διαλεύκαναν πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν την επίσημη πολιτική του κράτους πάνω στο ζήτημα.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε «Ο Δήμαρχος πιστεύει ακράδαντα ότι η χρήση ναρκωτικών και τα σχετικά εγκλήματά της μπορούν να προληφθούν χωρίς να θεωρηθούν αναπόφευκτα. Γι’ αυτό οι προσεγγίσεις του για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων έχουν τις ρίζες τους στην αποτροπή και την έγκαιρη παρέμβαση. Το Δημαρχείο συνεργάζεται στενά με κοινοτικές ομάδες σε όλο το Λονδίνο, παρέχοντάς τους τους πόρους που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, την αποξένωση και την έλλειψη ευκαιριών, ώστε να μπορέσουν να επιφέρουν μόνιμες αλλαγές στην περιοχή τους. Βασική εστίαση αυτής της εργασίας είναι η διερεύνηση διάφορων τρόπων με τους οποίους οι νέοι μπορούν να απομακρυνθούν από τη χρήση ναρκωτικών χαμηλού επιπέδου ενημερώνοντας καλύτερα για τις βλάβες της, και το Γραφείο του Δημάρχου για την Αστυνόμευση και την Εγκληματικότητα συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις γύρω από αυτό το σχέδιο. Γνωρίζουμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ απλώς να σταματήσουμε την έξοδο μας από το πρόβλημα, γι’ αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε προγράμματα που παρέχουν στους νέους υποστήριξη και εκπαίδευση, αντί να τους βάζουμε απλώς στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης – με στόχο να τους αποτρέψει οριστικά από τη χρήση ναρκωτικών και το έγκλημα».

Πηγή: lesxidrachmon.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, το πρώτο πείραμα χορήγησης Κανναβιδιόλης σε ελέφαντες

Διαχειριστής

Νέες έρευνες για τα οφέλη της κάνναβης σε επιληψία και καρκίνο του εγκεφάλου

Διαχειριστής

Νέοι «παίκτες» στην παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα