ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Το κάπνισμα εξισώνεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Το άτμισμα και η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων αποφεύγοντας τον καρκίνο του πνεύμονα εξισώνονται ωστόσο με το κάπνισμα όσον αφορά τα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα όπως καρδιακές παθήσεις, άσθμα, πνευμονία και Χ.Α.Π. απέδειξε ως το αναμενόμενο και πιο προφανές αποτέλεσμα μελέτη από την Βοστώνη των Η.Π.Α.

Έτσι καθώς η αποστροφή από το κάπνισμα προς τις εναλλακτικές σε αυτό λύσεις πετυχαίνει την πνευμονική καθαριότητα και την αντιμολυσματική υγεία των πνευμόνων ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούν σοβαρά προβλήματα παραμένει σταθερός και ίδιος όσο και με το κάπνισμα.

Ο Andrew Stokes από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης απέδειξε το παραπάνω αποτέλεσμα γράφοντας την μελέτη που έλαβε ώθηση από το Κέντρο Κανονιστικών Επιστημών στο κάπνισμα προσθέτοντας ότι «Το γεγονός ότι η διπλή χρήση – χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά, εύφλεκτα τσιγάρα όσο και ηλεκτρονικά τσιγάρα – είχε παρόμοιο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου μόνο με το κάπνισμα τσιγάρων είναι ένα σημαντικό εύρημα καθώς πολλοί Αμερικανοί καταναλώνουν ηλεκτρονικά τσιγάρα σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κάπνισμα για αυτό που αντιλαμβάνονται μικρότερο κίνδυνο. Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να προσπαθούν να αλλάξουν από τα παραδοσιακά τσιγάρα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και να παγιδεύονται σε αδιέξοδο χρησιμοποιώντας και τα δύο προϊόντα. Πολλοί καπνιστές που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά τσιγάρα για την παραδοσιακή διακοπή του καπνίσματος συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και τα δύο προϊόντα, γίνονται διπλοί χρήστες, όπου δεν παρατηρήθηκε μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Ανησυχούμε ότι οποιαδήποτε σύσταση χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου για τη διακοπή του καπνίσματος μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη διπλή χρήση, καθώς και σε έναρξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των νεαρών ενηλίκων και εκείνων που δεν έχουν καπνίσει ποτέ τσιγάρα.».

Η έρευνα συμπεριέλαβε δείγμα 24.027 ασθενών ως καπνιστών και ατμιστών ή και τα δύο από το 2013 μέχρι το 2019 από τους οποίους σημειώθηκαν σχεδόν 1.500 αυταπάγγελτα καρδιοαγγειακά επεισόδια.

Πηγή: lesxidrachmon.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Κατά 34% πιο ασφαλή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, έναντι 95% για τον καρκίνο

Διαχειριστής

Επαρκή σωματική καθαριότητα προσδιορίζοντας συνιστούν Πανεπιστήμια της Κρήτης και το Καποδιστριακό συστατικά υγρών της αναπλήρωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Διαχειριστής

Στο “παιχνίδι” του ηλεκτρονικού τσιγάρου Camel και Marlboro

elnosgr

Αφήστε ένα σχόλιο

*Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, αποδέχεστε την αποθήκευση και διαχείριση των στοιχείων σας απο την παρούσα ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα