ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απώλεια της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας από τον αντικαπνιστικό νόμο

Εύκολα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο λόγος για την υποδούλωση μας στην απαγόρευση του καπνίσματος είναι αποτέλεσμα της ανταλλαγής προστίμων για το κάπνισμα με αποτέλεσμα να εκτοπιστούμε από το συνηθισμένο μας περιβάλλον. Δεν είμαστε πια ελεύθεροι σήμερα γιατί θα μας έβαζε πρόστιμο η αστυνομία επειδή καπνίζουμε σε μοναχική εξάρτηση στο λάθος μέρος, το οποίο εξαρτάται από ώριμες συνθήκες όταν δεν μας συμπεριφέρεται σαν ανήλικα παιδιά που καπνίζουν και όποτε το θέλουν είναι προγραμματισμένα ως ρομπότ για να κάνουν το ίδιο πράγμα με το επακόλουθο από το ίδιο προηγούμενο. Κανείς δεν θα έλεγε ότι υπάρχει ελευθερία υπό όρους υπό τους περιορισμούς του καπνίσματος και τις περιορισμένες συνθήκες του εμπορίου, όπως οι αυξήσεις φόρων και οι γενικές συσκευασίες τα οποία υπομένονται από τους πολίτες πολλών χωρών του εξωτερικού.

Το να μην είναι ελεύθερος κανείς λόγω της αστυνομίας και της πιθανής αντιπαράθεσής της για τον αντικαπνιστικό νόμο οδηγεί και σε άλλα συμπεράσματα. Δηλαδή ότι κάποιος δεν είναι ελεύθερος κυριολεκτικά λόγω των περιορισμών και της νομοθεσίας κατά του καπνίσματος. Τι πιστεύετε ότι είναι η καπνοβιομηχανία; Εξακολουθεί να ασκείται όλο το επάγγελμά τους υπό το κοινό καλό; Ή ο χαρακτήρας κοινής ωφέλειας των συσχετισμένων επαγγελμάτων έχει αντικατασταθεί από την επιδίωξη του γενικού καλού από το κράτος μέσω της άσκησης κοινωνικού ελέγχου; Είναι όλες αυτές οι θέσεις εργασίας και οι μορφές απασχόλησης ακόμα καλές για όλους, όπως όλες οι θέσεις εργασίας συνήθως αποδίδονται η μία στην άλλη; Η απάντηση μπορεί να είναι όχι ή μπορεί να είναι ακόμα ναι όταν δεν σας είπαν ότι αυτό το συλλογικό συμφέρον έχει ανταποδοθεί.

Οι 8 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο από καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του λαιμού και καρδιακές παθήσεις που αποδίδονται στο κάπνισμα δεν αποτέλεσε αποκλειστική ευθύνη αυτών που φτιάχνουν τα τσιγάρα. Αυτό που η κυβέρνηση και οι ακτιβιστές κατά του καπνίσματος αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι είναι κοινωνική ευθύνη όλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κάπνισαν και πέθαναν, που είναι δικό τους λάθος. Αυτοί οι άνθρωποι όπως και όλοι οι υπόλοιποι είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και για το κάπνισμα και αυτό ισχύει σύμφωνα με το νόμο.

Σίγουρα τα μέλη της κοινωνίας είναι όλα υπεύθυνα σε ένα κοινό βαθμό για τον θάνατο ορισμένων από αυτούς από το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων και της καπνοβιομηχανίας, αλλά όχι μόνο της καπνοβιομηχανίας. Το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία δεν πρέπει να παραβιάζεται από την απαγόρευση του καπνίσματος και το δικαίωμα να διατηρείτε τους καρπούς της εργασίας σας δεν πρέπει να παραβιάζεται από τη νομοθεσία που ισχύει σε 18 χώρες του κόσμου συμπεριλαμβάνοντας την γειτονική Τουρκία για τις ατυποποίητες συσκευασίες.

Δεν μπορείτε να παρουσιάσετε το νόμο στη θέση του εθνικού συντάγματος της χώρας σας και να περιμένετε ότι θα ακολουθηθεί αντί αυτού. Οι γενικές συσκευασίες εμφανίζονται με το στυλ ενός κρατικού μονοπωλίου όπως αυτά που υπάρχουν στον κομμουνισμό.

Και δεν επιτρέπεται να καταδικάζουμε την καπνοβιομηχανία ορίζοντας ποιοι είναι στο νόμο και ορίζοντας ποιοι είναι οι καπνιστές με τον άλλο νόμο. Πρέπει επίσης να συνηθίσουμε ότι αυτοί οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί και ότι τηρούνται αντί του συντάγματος σε όλες τις χώρες με παρόμοιο νόμο κατά μίμηση του κράτους και του ρόλου του.

Ο ρόλος του κράτους είναι να υπηρετεί τους πολίτες του και όχι να εναντιώνεται για τα άμεσα συμφέροντά τους. Το φαινόμενο της ψεύτικης σημαίας εκδηλώνεται όταν θεσμικές οντότητες όπως έθνη και κράτη λαμβάνουν μια απόφαση η οποία εκτελείται στο προσκήνιο και πάρθηκε από άλλους από εκείνους οι οποίοι φέρεται ότι την έλαβαν, και αποτελεί έναν από τους δύο τρόπους με τους οποίους γίνεται η χρήση εκφοβισμού αποβλέποντας στον κοινωνικό έλεγχο, όταν η άλλη μέθοδος αποτελεί την επαναληπτική προπαγάνδα. Η ψεύτικη σημαία που έχει υψωθεί από τον Π.Ο.Υ. και από ΜΚΟ κατά του καπνίσματος αρχικά και από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία με χρήση είτε του υπουργού υγείας είτε του πρωθυπουργού είτε του καθενός από αυτούς σε κάθε χώρα λέγεται έτσι γιατί αυτές οι αποφάσεις δεν ελήφθησαν από αυτούς αλλά ελήφθησαν από το προηγούμενο των εν λόγω ψευδών σημαιών.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Το δίκαιον και οι ισχυροί

Διαχειριστής

Γιατί άραγε καμιά κυβέρνηση, αλλά και καμία αντιπολίτευση, 16 χρόνια τώρα δεν αναζήτησε τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία; Τι δεν καταλαβαίνεις;;

editor1

Ζούμε και πεθαίνουμε πληρώνοντας τους ληστοσυμμορίτες

editor1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα