ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός οικονομικών της Αγγλίας που σταθεροποίησε την τιμή του καπνού το 2021 είναι τώρα πρωθυπουργός

Ο βουλευτής Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, έγινε τώρα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αφού η υποψηφιότητα της Πένι Μόρνταουν για αρχηγός των Συντηρητικών αποκλείστηκε από τη μειοψηφία και η υποψηφιότητα του Μπόρις Τζόνσον απορρίφθηκε από τον ίδιο ή την ψήφο δυσπιστίας που τον ανάγκασε να παραιτηθεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Ρίσι Σουνάκ ήταν ο καγκελάριος της κυβέρνησης Τζόνσον (υπουργός οικονομικών) που αύξησε την τιμή του καπνού στο σημερινό επίπεδο του μέσου όρου που αντικαθιστά τις δέκα λίρες ( = 11,42 €) για ένα πακέτο 20 τσιγάρων. Αυτό είναι μέρος του προϋπολογισμού για το 2022. Πριν από αυτό, ενώ ο Rishi Sunak ήταν ακόμα καγκελάριος κατά τη διάρκεια του 2021, διατήρησε την τιμή του καπνού στο ίδιο επίπεδο και έδωσε στους καπνιστές ένα σύντομο οικονομικό διάλειμμα για να εξοικονομήσουν χρήματα που δαπανώνται για τον καπνό. Η τιμή του καπνού διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 μαζί με τις τιμές της βενζίνης και των καυσίμων, των αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Η οικονομική ρήξη που παρείχε ο Rishi Sunak το 2021 έριξε επίσης την τιμή μετά από την απόπειρα ανόδου της που συνέβη πριν ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός του 2021. Τα καταστήματα τότε άρχισαν να τιμολογούν τα τσιγάρα στις 9,95 λίρες ή 9,97 λίρες ή και υψηλότερα και οι τιμές αυτές μειώθηκαν σε ακριβώς 9 λίρες μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού που διατηρούσε αυτές τις τιμές ανέπαφες από πριν. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, όπως ευτυχώς, η τιμή του καπνού θα ανέβαινε πέρα από το σημερινό της επίπεδο, ενώ σήμερα τα τσιγάρα μπορεί να κοστίζουν ακόμα 9,50 λίρες ή ακριβώς 10 λίρες ( = 11,42 € ) στην καλύτερη περίπτωση, κάτι που σχεδόν συνέβαινε πριν από το 2021 όπως περιγράφηκε.

Τώρα ο Rishi Sunak στον οποίο αποδίδεται αυτή η σταθερότητα των τιμών είναι υπεύθυνος για την υπόλοιπη οικονομία από τη θέση του ως πρωθυπουργός και υπεύθυνος για τη συνολική πολιτική ζωή. Οι τιμές των τσιγάρων διατηρήθηκαν επίσης στο ίδιο επίπεδο στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του 2020, αν και εκεί κοστίζουν μια «ολόκληρη περιουσία» 35 δολαρίων ( = 23 ευρώ ) και τις περισσότερες φορές έρχονται σε πακέτα των 25.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Η Καλιφόρνια φλέγεται: 10 νεκροί – Πάνω από 1.500 κτήρια στις φλόγες

Διαχειριστής

Drones έπληξαν στόχους της Αλ Κάιντα

elnosgr

Οδηγίες στους αμερικανούς πεζοναύτες να μην μοιράζονται γυμνές φωτογραφίες στα social media

elnosgr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα