ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιρλανδικό υπουργείο υγείας διαψεύδει ότι το κάπνισμα θα απαγορευτεί σε πάρκα και παραλίες

Το Υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας έχει αρνηθεί προτάσεις ότι το κάπνισμα θα απαγορευτεί σε δημόσια πάρκα και παραλίες. Αναφέρθηκε στον Ιρλανδικό Independent την Παρασκευή ότι η κίνηση εξετάζεται από την κυβέρνηση της Ιρλανδίας ως μέρος της προσπάθειάς της να καταστήσει την Ιρλανδία απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

Η ετήσια έκθεση Tobacco Free Ireland για το 2021 δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μια σύσταση στην έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να προωθήσει περιβάλλοντα χωρίς καπνό και ιδιαίτερα πάρκα και παραλίες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές με εθελοντικά μέτρα ή με τη θέσπιση κανονισμών». Ωστόσο, η σύσταση αυτή προέρχεται από την πρώτη έκδοση της έκθεσης που δημοσιεύθηκε το 2014. Οι ενημερώσεις για το 2021 δεν αναφέρονται στην απαγόρευση του καπνίσματος σε πάρκα ή παραλίες.

Η έκθεση σημειώνει, ωστόσο, ότι οι τοπικές αρχές στο Wexford, Galway και Meath ξεκίνησαν τις εκστρατείες τους που προωθούν τις ζώνες χωρίς καπνό σε παιδικές χαρές και πάρκα πέρυσι. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν την Παρασκευή ότι το κάπνισμα θα απαγορευτεί σε πάρκα και παιδικές χαρές. Καλά τοποθετημένες πηγές δήλωσαν στη The Mirror ότι ενώ αναφέρθηκε στην έκθεση Tobacco Free Ireland, ήταν μια συνεχής σύσταση από τότε που καταρτίστηκαν τα σχέδια.

Το Υπουργείο Υγείας ακύρωσε επίσης την πρόταση. «Δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια για νομοθεσία για υπαίθριους χώρους χωρίς καπνό», δήλωσε εκπρόσωπος. «Το Tobacco Free Ireland, η εθνική μας πολιτική ελέγχου του καπνίσματος, η οποία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το 2013, περιέχει συστάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας για τις παιδικές χαρές χωρίς καπνό σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές μέσω εθελοντικών μέτρων ή μέσω της θέσπισης κανονισμών. Προώθηση του περιβάλλοντος χωρίς καπνό και ιδιαίτερα των πάρκων και των παραλιών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές με εθελοντικά μέτρα ή με τη θέσπιση κανονισμών. Οι εθελοντικές τοπικές δράσεις είναι επιτυχείς. Όπως ορίζεται στην ετήσια έκθεση του 2021 Tobacco Free Ireland, η εκστρατεία «Not Around Us», που αποτελείται από τοπικές ομάδες που εφαρμόζουν χώρους χωρίς καπνό στις δικές τους περιοχές, συνέχισε να αυξάνεται».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η τρέχουσα νομοθεσία για τον έλεγχο του καπνίσματος βρίσκεται υπό ανάπτυξη ως μέροςelepheriepilogi.wordpress.com του νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία (προϊόντα εισπνοής καπνού και νικοτίνης). Με τον τρόπο αυτό θα θεσπιστεί ένα ετήσιο σύστημα αδειοδότησης για τη λιανική πώληση προϊόντων καπνού και προϊόντων που εισπνέουν νικοτίνη, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Θα απαγορεύσει επίσης την πώληση προϊόντων που εισπνέουν νικοτίνη, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, σε άτομα κάτω των 18 ετών. Η κυβέρνηση κινείται επίσης για την απαγόρευση της πώλησης ατμίσματος μιας χρήσης.

Πριν από την απόρριψη της πρότασης απαγόρευσης σε πάρκα και παραλίες από το Υπουργείο Υγείας, η ιδέα είχε χαιρετιστεί από την Ιρλανδική Καρδιολογική Εταιρεία. Ο διευθυντής υπεράσπισης Mark Murphy το περιέγραψε ως ένα «πρώτο βήμα» προς ένα μέλλον χωρίς καπνό.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Αυστραλία: Τέσσερις νεκροί από 45χρονο που άνοιξε πυρ με καραμπίνα

Διαχειριστής

Μελβούρνη: 32χρονος Αφγανός με ψυχολογικά προβλήματα ο οδηγός που παρέσυρε 19 ανθρώπους

Διαχειριστής

Στριπτιζέζ βοήθησαν άντρα με ανίατη ασθένεια να εκπληρώσει την τελευταία του φαντασίωση

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα