ΚΟΣΜΟΣ

«Απάντηση-γροθιά» από Άγγλο δημοτικό σύμβουλο προς την «Πρωτοβουλία για την υγεία και το κάπνισμα»!

Δημοτικός σύμβουλος της παραθαλάσσιας πόλης του Μπρίστολ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, που τοποθετείται εντός του κόλπου απέναντι από το Κάρντιφ της τοπικής πρωτεύουσας της Ουαλίας δήλωσε, διαπραγματεύοντας την ονομασία ενός νέου δρόμου, που περνάει από την περιοχή του κατεδαφισμένου εργοστασίου της Imperial Tobacco που έκλεισε το 1990 και κατεδαφίστηκε το 1996 για την οικιστική ανάπτυξη και δημιουργία, ότι,

«Ως Μπριστολιανός, πιστεύω ότι αυτή η πόλη έχει μια σκληρή ταυτότητα, που αντικατοπτρίζει τους αιώνες της θαλάσσιας εξερεύνησης, του εμπορίου και της μεταποιητικής βιομηχανίας. Πρέπει να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός όταν μνημονεύουμε το παρελθόν μας με νέα ονόματα δρόμων. Το να προτείνουμε τη βάπτιση αυτού του νέου δρόμου Crox View είναι, ειλικρινά, γελοίο. Τα νέα σπίτια είναι προσανατολισμένα προς τον μεγάλο κυκλικό κόμβο Hengrove και ο μόνος τρόπος για να δείτε το Crox Bottom είναι να πετάξετε πάνω από το δάσος με αερόστατο ή με την προσφυγή στο Google Earth στον υπολογιστή. Θα ήταν πολύ καλύτερο για την Curo να ονομάσει τη νέα της ανάπτυξη από το εργοστάσιο καπνού που βρισκόταν στην τοποθεσία, με το πρόθεμα Imperial μετά τις δραστηριότητες απασχόλησης του Imperial Group ή από ένα μέλος της οικογένειας Wills, διάσημο για την απασχόληση τόσο πολλών ανθρώπων στο Μπρίστολ και των φιλανθρωπικών τους οργανώσεων και τις δωρεές. Καταλαβαίνουμε ότι το επέλεξαν επειδή η ανάπτυξη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο περιοχές γνωστές ιστορικά ως Crox Bottom Farm και Crox Top, και αποδεχθήκαμε τη σύστασή τους. Θα χαρούμε να εξετάσουμε τυχόν άλλες προτάσεις που υποβάλλει η ομάδα ονοματοδοσίας οδών στο συμβούλιο.» καταλήγοντας με την πρόταση ονόματος εκλιπούσας μάρκας τσιγάρων για τον νέο δρόμο.

Το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε αργότερα ήταν το Navy Cut Road, δρόμος Navy Cut από την ομόνυμη και εκλιπούσα μάρκα τσιγάρων που προφανώς παρασκεύαζε η Imperial Tobacco όταν οι καπνοβιομηχανίες ακόμα λειτουργούσαν στις Βρετανικές Νήσους (η τελευταία έκλεισε το 2015 στην Βόρειο Ιρλανδία και άνηκε στην JTI).

Η «Πρωτοβουλία για την υγεία και το κάπνισμα» (ASH – Action on Smoking and Health) αποτελώντας την μεγαλύτερη αντικαπνιστική MKO της Αγγλίας που πρωταγωνίστησε στην καθιέρωση της ανάλογης εκστρατείας και την υπερψήφιση των αντικπανιστικών νόμων ανακοίνωσε αντιδρώντας στην ονομασία του δρόμου από εκλιπούσα μάρκα τσιγάρων ότι «Η ονομασία ενός δρόμου από ένα τσιγάρο είναι μια μορφή διαφήμισης που ονομάζεται «κοινή χρήση εμπορικών σημάτων», η οποία αν μια επιχείρηση το έκανε θα ήταν παράνομο. Είναι νόμιμο μόνο επειδή το συμβούλιο δεν είναι επιχείρηση που το κάνει, αλλά ενώ μπορεί να είναι νόμιμο, εξακολουθεί να είναι ηθικά απαράδεκτο. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρίστολ είναι υπεύθυνο για την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού, ενώ αυτό θα το υπονομεύσει, κάτι που η ομάδα ονοματοδοσίας σαφώς δεν κατανοεί. Καλούμε το συμβούλιο να το επανεξετάσει.»

Ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος κατέστειλε την αντίδραση της «Πρωτοβουλίας για την υγεία και το κάπνισμα» (ASH) δίνοντας την ακόλουθη αποστομωτική απάντηση:

«Το Bishopsworth είναι ένα μέρος που μιλάει ξεκάθαρα, χωρίς ανοησίες και δεν αντιμετωπίζουμε ευγενικά τους πολιτικά ορθούς πολυάσχολους που σπρώχνουν τη μύτη τους στις υποθέσεις μας. Οι «ξυπνημένοι» πολεμιστές της ASH δεν είναι τίποτα άλλο από ανίδεοι αριστεροί επαγγελματίες ταραξίες και θα πρέπει να απέχουν από το να κάνουν διαλέξεις στους Μπριστολιανούς σαν να είμαστε ανενημέρωτοι και όχι μεγάλοι. Οι κάτοικοι του Μπρίστολ ξέρουν ότι η πόλη μας έχει μια «ακατέργαστη» ταυτότητα που βασίζεται στην κατασκευή και το εμπόριο και δεν πρέπει να διστάζουμε να αναγνωρίσουμε το παρελθόν μας. Σε τελική ανάλυση, θα έπρεπε το ανθρακωρυχείο του Μπεντμίνστερ και οι θυσίες των ανθρακωρύχων του να διαγραφούν από την ιστορία λόγω των σύγχρονων ανησυχιών για τα ορυκτά καύσιμα; Σε ζωντανή μνήμη, η καπνοπαραγωγική οικογένεια Wills απασχολούσε περισσότερους από 25.000 εργάτες στο Bedminster και χιλιάδες ακόμη άνθρωποι επωφελήθηκαν από θέσεις εργασίας σε κοντινές επιχειρήσεις. Η οικονομική και κοινωνική παρακμή στο Bedminster μπορεί να εντοπιστεί άμεσα στη μετεγκατάσταση των εργοστασίων καπνού στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Θα ήταν τρελό να μην αναγνωρίσουμε τη σημασία αυτής της βιομηχανίας σε γενιές Μπριστολιανών, μεταξύ άλλων, στα ονόματα των δρόμων μας.»

Μια πληρωμένη σίγουρα απάντηση από το πλήρωμα του χρόνου προς την ΜΚΟ που απασχόλησε σε σειρά το δημόσιο πολλαπλού αριθμού χωρών μεταστρέφοντας το κράτος εναντίον των πολιτών που καπνίζουν και των πιο άμεσων συμφερόντων τους.

«Το γραφείο του Δημάρχου (Εργατικών) λέγεται ότι εξετάζει τώρα την πρόταση, επομένως δεν έχω πολλές ελπίδες για το Navy Cut Road, αλλά μου άρεσε η απάντηση του Cllr Eddy στην παρέμβαση της ASH» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Βρετανικής ένωσης καπνιστών Forest στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Πρώτες κυρίες των ΗΠΑ στην ορκωμοσία: Είναι η Μελάνια η νέα Τζάκι;

elnosgr

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΩΝΕ…ΝΕΚΡΑ ΜΩΡΑ…ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ!!! ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!

Διαχειριστής

Συναγερμός στην Γερμανία! Επιδείνωση της επιδημίας του κορονοϊού μετά την χαλάρωση των μέτρων

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα