ΚΟΣΜΟΣ

Επινοήθηκε το αυτοαναφλεγόμενο τσιγάρο!

Ο Ισραηλινός Ρομ Σοριάνο νεαράς ηλικίας επινόησε κάτι χρήσιμο και πρωτότυπο που λύνει πολλά προβλήματα: Το αυτοαναφλεγόμενο τσιγάρο. Όταν βρέχει ή χιονίζει ή δεν έχει κανείς μαζί του σπίρτα ή αναπτήρα ή τα ξέχασε μπορεί να ανάψει το τσιγάρο αυτόνομα και να το χρησιμοποιήσει για να το καπνίσει χωρίς το πρόσθετο αξεσουάρ, βρέξει-χιονίσει! Αρκεί το τσιγάρο να βρίσκεται ακόμα μέσα στο πακέτο του και να το βγάζει εκείνη την ώρα!

Πρόκειται για τσιγάρο που έχει στερεοποιημένη άκρη στο τέλος του η οποία δημιουργεί τριβή όταν το τσιγάρο βγαίνει από το πακέτο και εκείνη την ώρα ανάβει και είναι έτοιμο για απευθείας χρήση. Δεν είναι πρώτη φορά που επινοήθηκε το αυτοαναφλεγόμενο τσιγάρο ούτε και είναι αυτή η μόνη του μορφή στην οποία υπάρχει.

Αυτοαναφλεγόμενα τσιγάρα κυκλοφόρησαν πρώτα το 1903 στο Ουόρικ της Αγγλίας και άναβαν τρίβοντας το τσιγάρο χειροκίνητα πάνω στο πακέτο. Τα τσιγάρα αυτά λέγεται ότι επινοήθηκαν για πρώτη φορά στην Κορέα και χρησιμοποιήθηκαν εκεί και στην Κίνα όταν έγιναν σχετικά δημοφιλή κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Είχαν όμως προηγούμενο το 1903 από το Ουόρικ όπου το τσιγάρο ανάβει αντί για σπίτρο όταν το τρίβεις στην κατάλληλη επιφάνεια του πακέτου, το μέρος με την τσόχα. Όταν συνέβαινε αυτό τα αέρια σώματα της τριβής από την προσάναψη του σιγαρέττου ήταν εισπνεόμενα και μπορούσαν να εισπνευστούν από την πρώτη απορρόφηση αν δεν περίμενε κανείς να διαλυθούν στην ατμόσφαιρα.

Το 2011 επινοήθηκε το τσιγάρο που ανάβει μόνο του χωρίς να χρειάζεται το περιτύλιγμα του πακέτου, έχοντας έναν λεπτό πλαστικό μανδύα τον οποίο φέρει γύρω του τον οποίο ο χρήστης τραβά με φόρα έξω από τον κύλινδρο από την πάνω πλευρά ώστε να δημιουργείται τριβή με την στερεοποιημένη άκρη του τσιγάρου το οποίο με αυτόν τον τρόπο ανάβει σαν σπίρτο. Αυτή η πατέντα ανήκει στον Καναδό Ρέιντ Μπιράμ.

https://youtube.com/watch?v=-P6PBAq33ZU%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del-po%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Το 2015 ανακαλύφθηκε η κάψουλα στο φίλτρο η οποία ανάβει το τσιγάρο από το τέλος παρόμοια με την εκπυρσοκρότηση πυρτεχνήματος. Αυτή η πατέντα ανήκει στον Γάλλο Τσάρλι Αμπισντίντ από την Μαρσαλία ο οποίος ζήτησε την βοήθεια του πυροτεχνουργού Πιέρ Θερμπόλτ που εργαζόταν για την πυροτεχνουργία Ετιέν Λακρουάξ.

Η τωρινή εφεύρεση του νεαρού Ισραηλινού βασίζεται στο τσιγάρο να βρίσκεται ακόμα μέσα στο πακέτο και να βγαίνει εκείνη την ώρα που το θέλει κανείς αναμένο. Όχι όπως τα παλιά τσιγάρα που άναβαν σαν σπίρτα, αυτές οι πιο πρόσφατες πατέντες δεν τροφοδοτούν τα αέρια σώματα της προσάναψης τους προς εισπνοή από την πρώτη απορρόφηση και τα αέρια σώματα που παράγονται λόγω της τριβής δεν εισπνέονται από τον χρήστη που τα καπνίζει.

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Πρώην πολιτικός καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση της 103χρονης πεθεράς του

elnosgr

Το TikTok… αντεπιτίθεται: Προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη για να ακυρωθεί το μπλόκο του Τραμπ

Διαχειριστής

Η Uber στοχεύει στην δημιουργία ιπτάμενου ταξί μέχρι το 2020

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα