ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα του πρώην αρχηγού της Βρετανικής «Πρωτοβουλίας για την υγεία και το κάπνισμα»

Το όνομά μου είναι Clive Bates, είμαι πρώην διευθυντής της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία και το Κάπνισμα» στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαι ένας από τους 170 ειδικούς που υπέγραψαν μια επιστολή προς τις ισπανικές αρχές ζητώντας μεγαλύτερη εστίαση στη μείωση της βλάβης από τον καπνό ως τρόπο αντιμετώπισης του βάρους του θανάτου και των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Θα ήθελα να κάνω πέντε σύντομες παρατηρήσεις. Πρώτον, έχουμε τώρα μια σειρά προϊόντων, άτμισμα, θερμαινόμενα προϊόντα καπνού, σακουλάκια νικοτίνης, που γνωρίζουμε πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα από το κάπνισμα, και το γνωρίζουμε αυτό από μετρήσεις της έκθεσης σε τοξικές ουσίες στο αίμα, το σάλιο και τα ούρα.

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι αυτά τα προϊόντα εκτοπίζουν το κάπνισμα και διώχνουν τα τσιγάρα και το γνωρίζουμε αυτό από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, μελέτες παρατήρησης και πληθυσμιακές τάσεις.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το κοινό έχει πολύ κακή κατανόηση των κινδύνων που ενέχει, υπερβάλλοντας γενικά τους κινδύνους του ατμίσματος σε σύγκριση με το κάπνισμα. Είναι υποχρέωση των επαγγελματιών υγείας και των δημόσιων υπαλλήλων να διορθώσουν αυτές τις λανθασμένες αντιλήψεις και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της μετάβασης από προϊόντα υψηλού κινδύνου σε προϊόντα χαμηλού κινδύνου.

Δυστυχώς, υπάρχουν εύλογες ανησυχίες σχετικά με την εφηβική χρήση αυτών των προϊόντων, πολύ σωστά, αλλά πρέπει να τις θέσουμε σε προοπτική. Η πλειονότητα της εφηβικής χρήσης αυτών των προϊόντων είναι πειραματική ή επιπόλαιη, και για μερικούς νέους τα προϊόντα αυτά είναι μια εκτροπή μακριά από μια ζωή του καπνίσματος, και ως εκ τούτου σημαντικά ευεργετική.

Συνολικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κανονισμούς ανάλογους προς τον κίνδυνο για τη ρύθμιση αυτών των προϊόντων, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα ισχυρότερα και αυστηρότερα μέτρα για τα πιο επικίνδυνα προϊόντα, δηλαδή τα τσιγάρα, και να χρησιμοποιήσουμε κανονισμούς για να ενθαρρύνουμε την προστασία των καταναλωτών και τη μετάβαση από προϊόντα υψηλού κινδύνου σε προϊόντα χαμηλού κινδύνου. Προϊόντα όπως το άτμισμα, οι θήκες νικοτίνης και τα προϊόντα θέρμανσης καπνού.

Συμπερασματικά, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία εδώ για τη δημόσια υγεία και είναι υποχρέωση για όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτόν τον τομέα να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία στο βαθμό που μπορούμε. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

https://youtube.com/watch?v=V3RyC81F5U4%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del-po%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Πηγή: elepheriepilogi.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δέχθηκε να συζητήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Διαχειριστής

Μετρούν νεκρούς στο Μεξικό από το τρομακτικό χτύπημα του Εγκέλαδου

elnosgr

Η σεξουαλική διαστροφή του Χίτλερ: Ερχόταν σε οργασμό με τις σκηνές βίας!

elnosgr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα