ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα δημιουργούν οι «Αλβανοί πρόσφυγες» στην Αγγλία – πρώτοι σε εγκληματικότητα και παράνομα ναρκωτικά

Αυξανόμενο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Άγγλοι και οι αρχές της χώρας από τους Αλβανούς παράνομους μετανάστες οι οποίοι έρχονται πρώτοι στην εγκληματικότητα μεταξύ των ξένων και πρώτοι στην καλλιέργεια κάνναβης και την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα προβάλλεται ισχυρό το επιχείρημα ότι η Αλβανία δεν υποφέρει από τις συνθήκες άλλων χωρών που θα δικαιολογούσαν την μετανάστευση που θα επέβαλαν την μαζική προσφυγή χωρίς αδιέξοδο που απουσιάζουν αντίθετα με άλλες χώρες από όπου υπάρχουν πρόσφυγες στην χώρα των Αλβανών.

Επιπλέον, Αλβανοί που μετοίκησαν κατά κόρον παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται αφορμή για ξέπλυμα μεγάλου όγκου χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες που αφορούν και το οργανωμένο έγκλημα που καταλήγουν στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ειδησεογραφίας GB News «Οι ξένες Αλβανικές συμμορίες είναι η κυρίαρχη δύναμη στο οργανωμένο έγκλημα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. »

«Πληροφορηθήκαμε ότι Αλβανικές εγκληματικές ομάδες στέλνουν εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες σε προϊόντα εγκλήματος πίσω στην Αλβανία κάθε χρόνο. Πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις, όπως πλυντήρια αυτοκινήτων και κουρεία, χρησιμοποιούνται συχνά για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. »

«Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων που κερδίζουν από τους εγκληματίες τους μεταφέρονται απλώς πίσω στην Αλβανία με το χέρι ή με οχήματα. Πρόσφατα, συνοριακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν 300.000 λίρες για την Αλβανία σε αποσκευές σε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε ένα άλλο περιστατικό, μισό εκατομμύριο λίρες βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε φορτηγό σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου. »

«Οι Αλβανικές εγκληματικές συμμορίες έλεγχαν πλέον την πλειοψηφία των φυτειών κάνναβης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος του εμπορίου καλλιέργειας κάνναβης από Bιετναμέζικες εγκληματικές ομάδες, με τις περισσότερες από τις Αλβανικές φυτείες κάνναβης να συγκεντρώνονται στον Βορά, αλλά σχεδόν σε κάθε μέρος της χώρας, θα βρείτε Αλβανούς από κυρίαρχη ομάδα που ασχολείται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Επί του παρόντος, το εμπόριο κάνναβης είναι σε μεγάλο βαθμό αυτόνομο μεταξύ των Αλβανών εγκληματιών. Με λιγότερο έλεγχο από τα αφεντικά του εγκλήματος στην πατρίδα τους στον Νότο, εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης, το οποίο επιβλέπεται σε μεγάλο βαθμό από εγκληματικές ομάδες πίσω στην Αλβανία.»

«Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν αρκετές πρόσφατες συλλήψεις Αλβανών που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε διακαναλικό λαθρεμπόριο ανθρώπων, μεγάλο μέρος της αύξησης των Αλβανών που φθάνουν με μικρή βάρκα τον τελευταίο καιρό. Μας λένε ότι ενορχηστρώνονται από Αλβανικές εγκληματικές συμμορίες που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να εργάζονται για αυτούς. Το εμπόριο λαθρεμπορίου ανθρώπων εξακολουθεί να ελέγχεται από Κουρδικές εγκληματικές συμμορίες, αλλά συνεργάζονται όλο και περισσότερο με Αλβανικές εγκληματικές ομάδες που διαφημίζουν και κανονίζουν άτομα από το έθνος των Δυτικών Βαλκανίων να κατευθυνθούν προς τη Βορειοδυτική Γαλλία, πριν τα παραδώσουν στους Κούρδους κατηγέτες των συμμοριών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα τεράστιο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι Αλβανοί για καλό αποτέλεσμα, για να προσελκύσουν τους συμπατριώτες τους. Έχω μάθει ότι η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία έχει πείσει τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να αφαιρέσουν 1700 τέτοια βίντεο τους τελευταίους μήνες, αλλά για κάθε ένα που διαγράφουν αναδύονται πολλά περισσότερα, πείθοντας τους Αλβανούς να διασχίσουν το κανάλι και να εισέλθουν στην παράνομη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Πηγή: lesxi-drachmon.org

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Η Σουηδία αρνείται το lockdown με κάθε τρόπο – Λειτουργεί τελικά η στρατηγική της;

Διαχειριστής

Αλβανικός Αττίλας στη Βόρειο Ήπειρο – Εισβολή στις περιουσίες για εκτοπισμό Ελλήνων

Διαχειριστής

99 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα ανιχνεύτηκαν από σκύλο στην Αγγλία

Διαχειριστής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την παραμονή σας σε αυτόν. Υποθέτουμε πως είστε εντάξει με αυτό, παρ'όλα αυτά μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα