Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δανία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δανία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στους οκτώ αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

 Πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε σε γέφυρα που ενώνει δύο από τα νησιά της Δανίας. Τα πτώματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί της Τετάρτης, ήταν πιθανόν οι σφοδροί άνεμοι. 

Μια επιβατική αμαξοστοιχία κινείτο με κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, όταν έπεσαν πάνω της αντικείμενα και μουσαμάδες, σκεπάζοντας τα βαγόνια της σύμφωνα με την Banedanmark, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η επιβατική αμαξοστοιχία μετέφερε 131 επιβάτες και τρεις σιδηροδρομικούς υπαλλήλους.

"Ακούστηκε ένας πολύ, πολύ ισχυρός θόρυβος και στη συνέχεια το τρένο σταμάτησε", δήλωσε στο δίκτυο TV2 ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία μαζί με την κόρη του.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν το ακινητοποιημένο εμπορικό τρένο που μετέφερε συσκευασίες για την δανέζικη ζυθοποιϊα Carlsberg.

Ένας εκπρόσωπος της Carlsberg δήλωσε ότι η εμπορική αμαξοστοιχία την οποία διαχειρίζεται η DB Cargo -το τμήμα επιμελητείας της γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn, που μετέφερε προϊόντα για την Carlsberg μεταξύ της ζυθοποιίας της Fredericia και της Κοπεγχάγης- ενεπλάκη στο δυστύχημα.

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τη χώρα εμπόδιζε τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν τον τόπο του δυστυχήματος. Η επιβατική αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε πάνω στη Γέφυρα της Μεγάλης Ζώνης, όπως ονομάζεται, που συνδέει την Ζηλανδία με τη Φιονία.

 

 

Ένα κέντρο επιχειρήσεων στήθηκε εκτάκτως στην πόλη Νάιμποργκ στο δυτικό τμήμα της γέφυρας. Τα μοιραία δυστυχήματα είναι σπάνιο φαινόμενο στη χώρα αυτή με το ιδιαίτερα εξελιγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Η γέφυρα έχει μήκος 18 χλμ και σε αυτήν μετακινούνται καθημερινά με τρένο περίπου 21.000 επιβάτες ενώ την διασχίζουν τουλάχιστον 27.000 οχήματα. Αποτελεί τμήμα της υποδομής που συνδέει την Δανία με την Σουηδία και τη Γερμανία.

"Φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γέφυρα της Μεγάλης Ζώνης στη Δανία ως αποτέλεσμα της καταιγίδας Αλφρίντα. Οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και με τις οικογένειες και τους συγγενείς των νεκρών", ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

 

Πηγή: cnn.gr
Διαβάστηκε 13753 φορές