OT Vozzmag - шаблон joomla Окна

Saturday, 06 June 2020

 

Greek English French German Italian Russian
Νέες τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα για μικρές επιχειρήσεις

Νέες τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα για μικρές επιχειρήσεις

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 11:10 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς 0
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διευκολύνσεις, χρηματοδότηση και οι νέες προτάσεις για POS

Τα δεδομένα για τις ελληνικές τράπεζες αλλάζουν ξανά και έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ορισμένες νέες υπηρεσίες και προϊόντα υπέρ των μικρών επιχειρήσεων, όπως τα μίνι μάρκετ, ενώ διαφορετικές επιλογές υπάρχουν πλέον και όσον αφορά τα μηχανήματα POS, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν ζήτημα για τον κλάδο της μικρής λιανικής.

Του Βάιου Τασούλα

Τραπεζικες υπηρεσιεςΕπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια, η Ελλάδα ολοκλήρωσε τυπικά τις μνημονιακές υποχρεώσεις της με τους φορείς της Ευρώπης και πλέον οι προσδοκίες για την οικονομία της χώρας είναι αυξημένες, με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ να κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1,9% στο τέλος του τρέχοντος έτους και 2,3% για το 2019. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση και των capital controls, με τις τράπεζες να βρίσκονται πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση και έτοιμες να στηρίξουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το τραπεζικό ρεπορτάζ προκύπτουν θετικά νέα και γίνεται λόγος για ρευστότητα έτοιμη να ικανοποιήσει χρηματοδοτήσεις για την πλειονότητα των βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και να καλύψει τις ανάγκες των ιδιωτών στον τομέα της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης. Στο σύνολό τους, μάλιστα, οι μεγάλες τράπεζες της χώρας έχουν ήδη ανακοινώσει τη δέσμευση συγκεκριμένων ποσών για τη χρηματοδότηση των επιμέρους τομέων της οικονομίας.

Παράλληλα, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά πλήθος νέων τραπεζικών υπηρεσιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη διευκόλυνση των επαφών με τα τραπεζικά καταστήματα, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό μας επικοινώνησε με τις ελληνικές τράπεζες, για την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών της μικρής λιανικής, αναδεικνύοντας και όσα προσφέρονται στον τομέα των μηχανημάτων POS για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Τραπεζικές υπηρεσίες

Δάνεια έως 12.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Νέα δεδομένα αναμένεται να ισχύσουν το προσεχές διάστημα για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, με την πρόσβασή τους σε επενδυτικά και άλλα κεφάλαια να είναι πλέον δυνατή, έστω και κατόπιν «εξονυχιστικών» ελέγχων. Ήδη, μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, έχει υπογραφεί και μία συμφωνία ανάμεσα στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία AFI (Action Finance Initiative) και στις τράπεζες Eurobank και Παγκρήτια για την παροχή μικροδανείων έως 12.000 ευρώ, αρχικά για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορίνθου και Κρήτης, με στόχο τη στήριξη υφιστάμενων αλλά και νέων πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και της αυτοαπασχόλησης.

«Πακέτο» 50 εκατ. ευρώ για ΜμΕ

Τραπεζικές υπηρεσίεςΣτο ίδιο πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) και η Εθνική Leasing υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας ύψους 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ). Η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση, προσφέροντάς τους ευνοϊκότερους όρους τιμολόγησης, σύμφωνα με την ίδια την ΕΤΕ. Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει, επίσης, επιπλέον τιμολογιακά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις υποστηρίζουν την απασχόληση των νέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προκειμένου να προσλάβουν νέους εργαζομένους, ηλικίας έως 25 ετών.

Αυξημένα κεφάλαια κίνησης

Νέα κεφάλαια κίνησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις αναμένεται να προσφέρει και η πρόσφατη επέκταση της συμφωνίας της Alpha Bank και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων μέσω του προγράμματος COSME. Με βάση τη νέα συμφωνία, η συνολική χρηματοδότηση της Alpha Βank προς ΜμΕ θα είναι ενισχυμένη κατά 300 εκατ. ευρώ, οπότε θα φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των επιλέξιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαια κίνησης με προνομιακούς όρους τιμολόγησης και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Τραπεζικές υπηρεσίες

Eurobank

Για τη νέα υπηρεσία v-Banking της Eurobank, αλλά και τις παροχές της τράπεζας σε μικρούς επιχειρηματίες, όπως οι ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ, μίλησε στο περιοδικό μας ο κ. Δημήτρης Οικονόμου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment της τράπεζας.

Mini Market: H Eurobank δημιούργησε πρόσφατα την υπηρεσία v-Banking για επιχειρηματικούς πελάτες. Πείτε μας δύο λόγια για τη νέα αυτή υπηρεσία.
Δημήτρης Οικονόμου: Δημιουργήσαμε αυτό το καινοτόμο κανάλι εξυπηρέτησης, για να δώσουμε στον πελάτη τη δυνατότητα να έχει στη διάθεσή του τον προσωπικό του επαγγελματικό σύμβουλο, όσο συχνά επιθυμεί, απευθείας στο γραφείο του, στην επιχείρησή του, με ασφάλεια, ταχύτητα και τεχνικές λειτουργικότητες που θα απλοποιήσουν την καθημερινότητα του σύγχρονου επαγγελματία.

«Με το v-Banking, κάθε μικρός επιχειρηματίας έχει τον προσωπικό του επαγγελματικό σύμβουλο»

Τραπεζικές υπηρεσίεςΗ αξία αυτής της υπηρεσίας για τον πελάτη συμπληρώνεται και εμπλουτίζεται με ένα μείγμα παράλληλων εφαρμογών και υπηρεσιών, ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλακτικές ανάγκες έως και το σύνολο των εργασιών τους, όπου είναι εφικτό, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν το φυσικό κατάστημα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της υπηρεσίας v-Banking παρέχεται:

 • Άνεση επικοινωνίας με την τράπεζα από τον χώρο τους (έδρα), χωρίς μετακινήσεις. Δυνατότητα δημιουργίας μελλοντικής διάσκεψης (ραντεβού) με τον προσωπικό τους σύμβουλο, με άμεση πρόσβαση στο calendar του 24 /7 (διαδραστικό ημερολόγιο).
 • Άμεση (ad hoc) κλήση τις ώρες μεταξύ 09:00 με 17:00.
 • Ευχάριστη αναμονή (παρακολούθηση βίντεο) και διόδευση κλήσεων, e-mails και chat από contact center.
 • Δημιουργία προσωπικού αποθηκευτικού χώρου (storage room), όπου οι πελάτες μπορούν να στέλνουν και να δέχονται (upload) αρχεία.
 • Από κοινού περιήγηση (cobrowsing) σε φόρμες της τράπεζας.
 • Διαδραστική παρουσίαση υπηρεσιών και προϊόντων της τράπεζας με ταυτόχρονη περιήγηση (document & url push).
 • Ασφάλεια επικοινωνίας και ολοκλήρωσης εργασιών, καθώς η σύνδεση με την υπηρεσία υλοποιείται μέσω του e-banking.
 • Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, καθώς ο πελάτης συνδέεται πάντοτε με τον προσωπικό του σύμβουλο.

Τραπεζικές υπηρεσίες

Μ.Μ.: Υπάρχουν αντίστοιχα νέες υπηρεσίες ή προϊόντα για μικρές επιχειρήσεις, όπως τα μίνι μάρκετ;
Δ.Ο.: Τα ψηφιακά δίκτυα συναλλαγών είναι ιδανικά για τις επιχειρήσεις μικρής λιανικής, δεδομένου του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου του επιχειρηματία. 
Εκτός του v-Banking, μέσω της υπηρεσίας «e-banking για επιχειρήσεις» ο επιχειρηματίας μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις εισπράξεις και πληρωμές της επιχείρησής του στον χρόνο που τον εξυπηρετεί. Επιπλέον, διαθέτουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του συναλλακτικού κυκλώματος της λιανικής, ανεξαρτήτως μεγέθους:

Για τις ολοένα αυξανόμενες ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα τερματικά POS αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο για τις καθημερινές εισπράξεις της επιχείρησης.
Για υψηλούς τζίρους σε μετρητά, το Smart Box, ένα μικρό, ασφαλές χρηματοκιβώτιο που συνδέεται με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την καθημερινή, ασφαλή και ευέλικτη διαχείριση των εισπράξεων σε μετρητά. 
Με την Business Debit Mastercard η επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιήσει τις αγορές της με ασφάλεια και ευελιξία, κερδίζοντας ταυτόχρονα ευρώ μέσω του προγράμματος «€πιστροφή».

Εισαγωγές
Πραγματοποίηση συναλλαγών εισαγωγών μέσω του e-banking σε περιβάλλον capital controls.
Δυνατότητα προστασίας από τους συναλλαγματικούς κινδύνους με τις υπηρεσίες Flex FX και FX Pool.

Χρηματοδοτήσεις
Χρηματοδοτήσεις για κεφάλαιο κίνησης ή επενδύσεις με χαμηλές εξασφαλίσεις και ελκυστική τιμολόγηση, μέσω του προγράμματος Cosme, σε συνεργασία με το EIG.

Μ.Μ.: Ποια είναι, σήμερα, η πρόταση της Eurobank για τα μηχανήματα POS; Τι προσφέρει στα καταστήματα της λιανικής αγοράς;
Δ.Ο.: Οι online εισπράξεις αποτελούν τον πλέον διαδεδομένο τρόπο συναλλαγών. Στη Eurobank προσφέρουμε πλήρη γκάμα από τα πιο σύγχρονα τερματικά, Ethernet, WiFi, GPRS, Mobile, ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες κάθε τύπου επιχείρησης. Η επιχείρηση που δέχεται πληρωμές με τερματικό πληρωμής από τη Eurobank απολαμβάνει:

 • Άμεση απόκτηση σε οποιοδήποτε κατάστημα, με μια πολύ απλή διαδικασία.
 • Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «€πιστροφή».
 • Εκκαθάριση την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
 • Ανταγωνιστικές προμήθειες.
 • Δυνατότητα χρηματοδότησης βάσει τζίρου.
 • Ασφάλιση συναλλαγών μέσω POS, με δωρεάν ασφάλιστρα μέχρι 31.12.2018.

Η τελευταία τάση στις επιχειρήσεις λιανικής είναι η επέκτασή τους στο διαδίκτυο με e-shops. Και σε αυτές τις επιχειρήσεις προσφέρουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη με την υπηρεσία e-commerce.

Τραπεζικές υπηρεσίεςΤράπεζα Πειραιώς

Τις δυνατότητες που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στους επιχειρηματίες της μικρής λιανικής, με σύγχρονες υπηρεσίες και χρηματοδοτικά προϊόντα, ανέδειξε στο περιοδικό μας ο κ. Στέργιος Ζλατάνος, Senior Manager Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών της εταιρείας.

Mini Market: Με ποιες νέες υπηρεσίες ή/και χρηματοδοτικά προϊόντα υποστηρίζει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς τις μικρές επιχειρήσεις, όπως τα μίνι μάρκετ;
Στέργιος Ζλατάνος: Η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ως πρωταρχικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται δίπλα στον κλάδο της μικρής λιανικής, προσφέροντας επιλογές σε προϊόντα και υπηρεσίες που ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητές του. Η τράπεζά μας, με γνώμονα τη στήριξη του επιχειρηματία στις καθημερινές του συναλλαγές και τη διαχείριση των ταμειακών του διαθεσίμων, προσφέρει ειδικά πακέτα εμπορικών λογαριασμών ανάλογα με τον τύπο της κάθε επιχείρησης, με επιλογές πλήρους αυτοματοποίησης των συναλλαγών, εξασφαλίζοντας παράλληλα ταχύτητα και μειωμένο κόστος.

«Ελκυστική πρόταση για τα μίνι μάρκετ το «“COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS”»

Επίσης, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής (winbank web & mobile banking), ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησής του μέσω υπολογιστή, κινητού ή ταμπλέτας. Μεμονωμένες ή μαζικές πληρωμές γίνονται εύκολα και αποτελεσματικά, καθώς επίσης και εξόφληση οφειλών και διαχείριση τραπεζικών προϊόντων, όπως δάνεια και εταιρικές κάρτες. Επιπλέον, με το επιχειρηματικό πακέτο ειδοποιήσεων «Winbank alerts» έχει άμεση ενημέρωση μέσω SMS και e-mail για κινήσεις στους λογαριασμούς, στις εταιρικές κάρτες και στο χρηματιστηριακό χαρτοφυλάκιο.

Τραπεζικές υπηρεσίεςΠοια είναι, σήμερα, η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για τα μηχανήματα POS; Τι προσφέρει στα καταστήματα της λιανικής αγοράς;
Σ.Ζ.: Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της επιχείρησης να πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες σε φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα, αξιοποιώντας τις λύσεις «POS & ePOS Paycenter». Πιο συγκεκριμένα, όλα τα τερματικά που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς δέχονται συναλλαγές με κάρτες τεχνολογίας chip & pin και αποδέχονται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες Visa, V-Pay, MasterCard και Maestro, καθώς και κάρτες China Union.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει στις επιχειρήσεις τερματικά POS σε ανταγωνιστικές τιμές και με προμήθειες προσαρμοσμένες στη δραστηριότητα κάθε επιχείρησης. Ειδικότερα, για τα μίνι μάρκετ και τα καταστήματα ψιλικών δίνεται η δυνατότητα διαφοροποίησης της τιμολόγησης των συναλλαγών αξίας μικρότερης των 10 € (μικροπληρωμές). Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει την καινοτόμα για την ελληνική αγορά υπηρεσία «Easypay POINT» για μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα και καταστήματα λιανεμπορίου. Μέσω του ίδιου τερματικού που αποδέχονται πληρωμές με κάρτες, οι επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών (με χρήση μετρητών ή κάρτας) στους πελάτες τους, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο μια νέα πηγή εσόδων.

Τραπεζικές υπηρεσίεςΤι είναι το «COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS» και ποια τα οφέλη για τους επιχειρηματίες της μικρής λιανικής;
Σ.Ζ.: Ένας ακόμη παράγοντας που απασχολεί την επιχείρηση είναι οι δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχονται από το τραπεζικό σύστημα. Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μία πλήρη γκάμα χρηματοδοτικών προϊόντων, ενώ ειδικά για τον κλάδο της μικρής λιανικής, ο οποίος χαρακτηρίζεται από συχνές ανάγκες ρευστότητας, ελκυστική πρόταση αποτελεί το «COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS». Πρόκειται για έναν λογαριασμό, ο οποίος λειτουργεί παράλληλα ως καταθετικός και δανειακός, προσφέροντας κάλυψη επαναλαμβανόμενων αναγκών ρευστότητας έναντι μελλοντικών απαιτήσεων από πωλήσεις μέσω POS.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων στις καθημερινές τους συναλλαγές και στη διαχείριση των εισπράξεων, η τράπεζά μας παρέχει την υπηρεσία «Bank in Office». Αξιοποιώντας έναν συνδυασμό ειδικού καταθετικού μηχανήματος και υποστηρικτικών εφαρμογών, εξασφαλίζεται άμεση διαθεσιμότητα των εισπράξεων μέσα από την online κατάθεσή τους στον λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η ταυτόχρονη μεταφορά τους στην τράπεζα. Έτσι, η διαχείριση των μετρητών μετατρέπεται από μια επισφαλή, χειρωνακτική και χρονοβόρα διαδικασία σε ασφαλή, αυτοματοποιημένη και άμεση, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την έκθεση σε κινδύνους κλοπών ή υπεξαιρέσεων και εξαλείφοντας το κόστος των χρηματαποστολών.

 

Πηγή: https://www.minimarketmag.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 2797 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 11:40

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφή στο Newsletter

Αναζητηση