Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Την ελληνική εξωστρέφεια στηρίζει η Eurobank μέσω του Trade Club Alliance

Την ελληνική εξωστρέφεια στηρίζει η Eurobank μέσω του Trade Club Alliance

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 17:46 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς 0
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι δυνατότητες στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά τη διεθνή δικτύωση τους αλλά και την εξαγωγική δραστηριότητα τους μέσα από το Trade Club Alliance (TCA, ένα παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο διασύνδεσης επιχειρήσεων στο οποίο μετέχει και η Eurobank, ήταν ένα από τα θέματα της σημερινής συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αφορμή την 3η γενική συνέλευση του TCA.

Το Trade Club Alliance είναι το πρώτο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο διασύνδεσης επιχειρήσεων που υποστηρίζεται, στην παρούσα φάση, από 14 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους – 13 είναι ενεργά μέλη και ένας στην τελική φάση ένταξης - σε 50 χώρες. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπούνται, αποκλειστικά, στο Trade Club Alliance από την Eurobank, ένα από τα πρώτα μέλη του TCA, ενώ στο δίκτυο συμμετέχουν ακόμη οι Banco Santander Nordea, KBC, Banco BPM, IBK – Industrial Bank of Korea, Attijariwafa, SCB-SIAM Commercial Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Credit Agricole κ.ά., αναπτύσσεται ταχύτατα και αριθμεί 12.000 εταιρείες / πελάτες των τραπεζών ενώ, μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να συμμετέχουν στο δίκτυο 100.000 επιχειρήσεις συνολικά από όλο τον κόσμο.

Μέσω του δικτύου, οι εταιρείες – μέλη έχουν τη δυνατότητα -μέσω μίας αυτοματοποιημένηςπλατφόρμας που βασίζεται σε έναν ειδικό αλγόριθμο- να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες σε όλες τις χώρες που έχει παρουσία το TCA και να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Σύμφωνα με τα στελέχη του TCA, η πλατφόρμα λειτουργεί μέχρι τώρα με εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα και αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω το 2019 με την αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η γενική συνέλευση του TCA πραγματοποιείται εκτός Μαδρίτης, έδρα της ισπανικής Banco Santander, με πρωτοβουλία και συντονισμό της οποίας ιδρύθηκε αυτή η διεθνής τραπεζική συμμαχία.

Τα στελέχη των ξένων τραπεζών υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της συνέλευσής τους, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, μεταξύ άλλων, ο κ. Κ. Βασιλείου δήλωσε: «Η Eurobank, η πιο διεθνοποιημένη σήμερα ελληνική τράπεζα, οικοδομεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ισχυρές συμμαχίες με κορυφαίους ξένους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και είναι σε θέση, να προσφέρει πρωτοποριακές επιλογές, σύγχρονα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η ενεργή συμμετοχή μας στη δυναμική και καινοτόμα συμμαχία του Trade Club Alliance αναβαθμίζει το ρόλο της τράπεζάς μας και υπηρετεί με συνέπεια τη στρατηγική μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης».

Τις εξελίξεις, το ρόλο του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως και τις προοπτικές για το διεθνές εμπόριο παρουσίασαν, ο κ. Jon Barañano Gaviña, πρόεδρος του TCA & Global head of non-Financial Services της Banco Santander και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής & εκπρόσωπος του ομίλου Eurobank στο TCA, κ. Μιχάλης Τσαρμπόπουλος. Ο κ. J. Barañano Gaviña δήλωσε:

«Είναι τιμή μας που έχουμε τη Eurobank στο Trade Club Alliance.Η Eurobank έχει διακριθεί για την έμφαση που δίνει στις διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες επικεντρωνόμαστε και εμείς. Είμαι βέβαιος ότι η Eurobank, εμείς και το Trade Club Alliance θα βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σε διεθνές επίπεδο».

 

Ενδεικτικό της ισχυρής δυναμικής που προσδίδει στις ελληνικές επιχειρήσεις η συμμετοχή της Eurobank σε αυτή τη διεθνή τραπεζική συμμαχία είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά, ο 8ος κύκλος της πρωτοβουλίας Go International της Eurobank, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 – 14 Νοεμβρίου 2018, θα φέρει τη σφραγίδα του Trade Club Alliance με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ξένων τραπεζών και μεγάλων ξένων επιχειρήσεων – πελατών μελών του TCA. Τράπεζες και επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη δυνατότητα εμπορικών συμφωνιών μέσω 3.000 περίπου, στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Go In Thessaloniki, το οποίο η Eurobank διοργανώνει με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - ΣΕΤΕ.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν 120 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και 60 ξένοι εισαγωγείς από 20 χώρες, εκ των οποίων το 80%, είναι πελάτες των τραπεζών του Trade Club Alliance. Πέραν των 60 αγοραστών που συμμετέχουν με φυσική παρουσία στο Go In Thessaloniki, 80 ακόμα επιχειρήσεις του εξωτερικού πρόκειται να εκπροσωπηθούν στις συναντήσεις από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται (Trade Corridor).

Η πρωτοβουλία Go In Τhessaloniki θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις δράσεις του Trade Club Alliance, παρέχοντας στους πελάτες – μέλη του Trade Club δέσμη σημαντικών εργαλείων, ενώ η τεχνολογία του Trade Club θα χρησιμοποιηθεί για την επιχειρηματική δικτύωση ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων κατά το Go Ιn Thessaloniki.

 
Πηγή: (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Διαβάστηκε 2346 φορές