Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Λεωφορεία χωρίς οδηγούς φέρνει στους δρόμους της η Σιγκαπούρη

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς φέρνει στους δρόμους της η Σιγκαπούρη

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:38 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς 0
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς σκοπεύει να λανσάρει στους δρόμους της η Σιγκαπούρη έως το 2022.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τρεις νέες γειτονιές που θα έχουν λιγότερες διασταυρώσεις, για να είναι πιο «βολικές» για τα λεωφορεία αυτά.

Τα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους μέσα στις κοινότητές τους αλλά και σε κοντινούς σταθμούς τρένων και λεωφορείων.

Η πυκνοκατοικημένη Σιγκαπούρη, εξηγεί το BBC, φιλοδοξεί με την τεχνολογία αυτή να βοηθήσει στη διαχείριση των περιορισμών γης αι ανθρώπινου δυναμικού.

«Τα αυτόνομα οχήματα θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα και τον βαθμό διασύνδεσης του συστήματος δημόσιων μεταφορών, ειδικά για τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες με μικρά παιδιά και όσους αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Khaw Boon Wan.

Τα αυτόνομα λεωφορεία αναμένεται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτά που ήδη κυκλοφορούν, με οδηγούς, και αρχικά θα χρησιμοποιηθούν σε ώρες μειωμένης κίνησης.

73hj6xi9

 

https://www.newsbeast.gr

Διαβάστηκε 10464 φορές